Wordt 'Tomb Raider' een enorme flop?

De eerste voorspellingen zeggen van wel.

Het duurt nog ongeveer anderhalve maand voor Tomb Raider in de bioscoop verschijnt, dus er kan nog weinig concreets gezegd worden over de opbrengst aan de bioscoopkassa's. De partij BoxofficePro kijkt al geruime tijd vooruit en voorspelt - net als voor Pacific Rim: Uprising - een monsterflop in de States.

Volgens BoxofficePro opent de film van Roar Uthaug met slechts $22,0 miljoen aan de Noord-Amerikaanse bioscoopkassa's en komt de film in totaal tot een bedenkelijke $55,0 miljoen. Uiteraard is er nog een opbrengst buiten de States zijn, maar met een budget van ongetwijfeld (ver) boven de $100 miljoen, lijkt Tomb Raider te gaan floppen. Mochten de cijfers van BoxofficePro kloppen uiteraard.

Overigens kloppen die cijfers niet altijd en zal komende weken meer duidelijk worden aan de hand van de (online) buzz en voorverkopen. De trailer werd in ieder geval niet enorm warm onthaald, al laten de nodige liefhebbers van de game weten dat de nieuwe Tomb Raider redelijk trouw oogt aan de sfeer in het spel.

Met Alicia Vikander als Lara Croft draait Tomb Raider vanaf 15 maart in de Nederlandse bioscoop.



NieuwsFilm

meest populair