Kate Winslet heeft spijt van werken met bepaalde filmmakers

Kate Winslet heeft spijt van werken met bepaalde filmmakers

Acteurs die met mensen als Woody Allen en Roman Polanski hebben gewerkt krijgen de laatste tijd veel kritiek.

Toen Kate Winslet van het weekend een prijs in ontvangst nam tijdens de London Critics' Circle Film Awards, nam ze de gelegenheid om verleden opvattingen te verdedigen én recht te zetten. Zo werd Winslet eerder gevraagd hoe het was om met Woody Allen te werken aan Wonder Wheel, gezien de vele berichten over seksueel misbruik. Daarop antwoordde de 42-jarige Engelse: "Ik ken Woody niet en ik weet niets van zijn familie af. Hij is een fantastische regisseur. Roman Polanski ook. Met beide mannen had ik een buitengewone werkervaring. En dat is de waarheid."

Afgelopen zondag leek ze echter een stuk terug te krabbelen en onthulde tijdens haar toespraak enigszins spijt te hebben van haar verleden keuzes. "Het voelt bijna ongemakkelijk om op een moment als deze een prijs te krijgen," begon ze. "Maar het geeft me wel de kans om dingen te zeggen die ik belangrijk vind. Zo zijn er regisseurs, producenten en machthebbers die decennia lang beloond en toegejuicht worden voor hun hoog gewaardeerd werk, zowel door deze industrie als door filmkijkers. Door onderdeel te zijn van hun films hebben vele acteurs inderdaad bloeiende carrières gekregen. De boodschap die we jarenlang kregen was dat het een grootse compliment was om van hen een rol te krijgen."

Winslet stipt vervolgens aan dat ze de vele demonstraties van vrouwen niet heeft genegeerd en erkent dat ze zonder hen niet beloond zou zijn geworden met een prijs. Ze meldt "slechte beslissingen" te hebben genomen wanneer het aankwam op werken met bepaalde mensen. Ze gaf geen namen, maar eindigde wel: "Het is me duidelijk geworden dat als ik niets zeg, ik misschien de angst van moedige vrouwen en mannen vererger. Seksueel misbruik is een misdaad. Hoewel de regels van de wet moeten oordelen, ligt de verantwoordelijkheid bij ons om naar de allerkleinste stemmen te luisteren en daar niet mee te stoppen. Degene met een stem worden namelijk bang om naar voren te komen, vanwege toezicht en kritiek."



NieuwsFilm

meest populair