Marvel-baas Kevin Feige gelooft niet in superheldenmoeheid

Marvel-baas Kevin Feige gelooft niet in superheldenmoeheid

Als de films maar verfrissend blijven.

Marvel is de afgelopen tien jaar een van de meest succesvolle filmstudio's geworden. En dat door enkel superheldenfilms uit te brengen. Het gevolg daarvan is dat steeds meer studio's dat doen, waardoor het risico bestaat op een overschot aan superheldenfilms. Op dit moment lijkt daar weinig last van te zijn: vier van de tien best presterende films vorig jaar waren superheldenfilms, maar toch. Het aantal superheldenfilms dat uitkomt neemt alleen maar toe.

Mocht je dat zorgen baren, hoeft dat wellicht niet. Marvel-baas Kevin Feige gelooft niet dat het problematisch is, zo lang er maar goede films uitgebracht worden. Tijdens een interview met de site Vulture vertelde hij zich nergens zorgen over te maken op dit moment. "Jarenlang, nog voordat Marvel Studios bestond, vroegen mensen met over superheldenmoeheid, en of het een fase zou zijn of gewoon een hype," begon Feige. "Ik heb altijd hetzelfde antwoord gegeven: als ze allemaal special zijn, allemaal anders, zal niemand er moe van worden voordat wij bij Marvel Studios dat worden, want wij leven ze 24 uur per dag. Je maakt films als Thor: Ragnarok, als Homecoming, Guarduans of the Galaxy en vooral Panther en het aankomende Infinity War om het interessant te houden en te blijven veranderen. En dat is iets dat we willen blijven doen."

Dat doet Marvel natuurlijk al door films in verschillende genres te maken. De ene film is een komische heist-film, terwijl er ook een politieke thriller en een coming-of-age verhaal gemaakt is. Dat is wat Marvel goed doet en waarschijnlijk ook zal blijven doen.



NieuwsFilm

meest populair