Vierde 'Cloverfield' komt er mogelijk sneller dan verwacht

Vierde 'Cloverfield' komt er mogelijk sneller dan verwacht

De film zou al klaar liggen.

Er is de laatste tijd veel gesproken over het Cloverfield-universum. Nadat de eerste film in 2008 uitkwam, duurde het vervolgens acht jaar voordat er een vervolg verscheen. De derde film, Cloverfield Station, laat minder lang op zich wachten en komt dit jaar nog uit. Het lijkt er nu op dat de vierde film nog minder lang nodig heeft om te verschijnen.

Afgelopen maart bleek dat de film Overlord gemaakt werd door regisseur Julius Avery en in samenwerking met scenaristen Billy Ray en Mark L. Smith. Dat is hetzelfde creatieve team achter de andere films. De opnames vonden in mei vorig jaar plaats en de film zal nu vermoedelijk al af zijn.

Het verhaal gaat dan ook op dit moment dat de release van Overlord plaatsvindt zodra Paramount en Bad Robot (en mogelijk ook Netflix) daar klaar voor zijn. Centraal staat een groep Amerikaanse paramilitairen die op D-Day achter vijandelijke linies gedropt worden en erachter komen dat er meer aan de hand is dan gedacht.

Het plan was overigens ooit om elke jaar een film in het Cloverfieldverse uit te brengen, maar dat is tot nu toe nooit gelukt. Twee films in één jaar lijkt een prima compensatie.



NieuwsFilm

meest populair