Integratie MCU en X-Men nog ver in de toekomst

Integratie MCU en X-Men nog ver in de toekomst

Voor de komende jaren hoeven we niets te verwachten.

Disney zal, als de markttoezichthouders dat toelaten, filmstudio Fox overnemen. Voor Marvel houdt dat in, dat de X-Men en de Fantastic Four weer naar huis komen. Fans van het MCU reageerden daar al enthousiast op, maar nu blijkt dat er voorlopig geen reden tot vreugde is. Kevin Feige laat namelijk in een interview weten dat het nog wel even zal duren voordat er iets van de X-Men in het MCU te zien is.

"Eerlijkheidshalve, weet ik alleen dat de deal nog uitgewerkt moet worden," begon Feige. "Er wordt niet over gesproken en wij denken er niet over na. We richten ons op alles dat we al aangekondigd hebben. En als een deal er ook echt komt, dan gaan we er wel iets meer over nadenken. Tot dan hebben we nog veel te doen. Het zal in elk geval nog jaren van ons vandaan liggen. We hebben alles tot 2019 aangekondigd en daar zal in elk geval niks aan veranderd worden."

Heel verrassend is dat niet, want vermoedelijk zal het nog een jaar duren voordat de deal doorgang vindt. Daarna moeten er intern nog allerlei processen afgehandeld worden en zal de boel gestroomlijnd worden. Marvel, dat films vele jaren vooruit plant, kan die wel aanpassen (zoals bleek met de integratie van Spider-Man in Captain America: Civil War), maar zal niet te grote veranderingen willen aanbrengen.

De vraag is vooral ook hoe men straks om wil gaan met de optie om de X-Men in het MCU te introduceren. Beide filmuniversa zijn behoorlijk gevestigd en bekend bij het publiek, dus integratie is een mooi idee maar hoeft niet per se.



NieuwsFilm

meest populair