Dagtip IFFR 2018: Anna's War

Dagtip IFFR 2018: Anna's War

Aangrijpend en absurd tegelijk.

Regie: Alexey Fedorchenko| Cast: Marta Kozlova (Anna) | Speelduur: 75 minuten | Jaar: 2018

Je zou het maar moeten kunnen. Als zesjarige een complete film dragen. En dan niet gewoon een film waarin je samen met anderen te zien bent, die ook een beetje luchtig is. Maar een bloedserieuze film, die op schrijnende en hartverscheurende wijze laat zien hoe gruwelijk het leven soms kan zijn. Dat doet actrice Marta Kozlova in Anna's War, nog eenmaal te zien tijdens IFFR.

Het verhaal van Anna's War speelt zich af in november 1941 in het door de Nazi's bezette Oekraïne. Een jong Joods meisje komt bij bewustzijn en wordt wakker onder een laag verstikkende en zwarte aarde. Ze blijkt zich in een massagraf te bevinden en heeft de slachting wonderbaarlijk genoeg overleefd. Maar het waargebeurde verhaal van Anna is daarmee nog niet voorbij, want ze moet de rest van de oorlog nog zien te overleven.

Anna's War is een zeer indrukwekkende film, vol met prachtige beelden en een fenomenale kindactrice in de vorm van Marta Kozlova. Een fascinerende film, die bij vlagen bizar is, maar tegelijk ook zeer aangrijpend.

Wanneer te zien

Vrijdag 2 februari: 13:30 - 14:45 in Cinerama 1

Kijk tijdens het festival op de speciale IFFR 2018 pagina voor meer verslaggeving.



NieuwsFilm

meest populair