Algemeen

'Fantastic Beasts 2' gaat niet expliciet in op seksualiteit Dumbledore

Zijn de filmmakers dan bang?

door Jim Pedd om 07:13 in Algemeen
Vervolgfilm Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald gaat niet expliciet in op de seksualiteit van hoofdpersoon Albus Dumbledore (Jude Law). Dat laat regisseur David Yates, die vier van de acht films in de Harry Potter-franchise regisseerde, weten.

In 2007 hoorden we voor het eerst iets over de seksualiteit van Dumbledore; toen vertelde schrijfster J.K. Rowling in Carnegie Hall dat Dumbledore homoseksueel was, en dat hij ooit een relatie had met de beruchte kwaadaardige tovenaar Gellert Grindelwald (Johnny Depp). Aangezien zij beiden een rol spelen in het vervolg, werd gespeculeerd dat hun relatie expliciet besproken zou worden. Dat is dus niet zo.

Volgens Yates is dat vooral omdat het verhaal van The Crimes of Grindelwald echt gaat draaien om die misdrijven van de schurk. Er ligt dus geen angst om homoseksualiteit in beeld te brengen aan ten grondslag. "Volgens mij zijn alle fans wel op de hoogte hiervan. Hij had een erg intense relatie met Grindelwald, toen ze beiden jong waren. Ze werden verliefd op elkaars ideeën, ideologie en persoonlijkheid."

Ook vertelde Yates dat het personage Dumbledore heel anders wordt dan we hem kennen uit de Harry Potter-films. Ditmaal wordt het een veel rauwer persoon, die nog niet zo ontwikkeld en wellicht verfijnd is als zijn oudere tegenhanger. Hij is meer een rebel en een inspirerend leraar dan iets anders.

Vanaf 16 november in de bioscoop!

6 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Arteron

Avatar

Hmm... Jammer... Had die twee wel eens met hun toverstokken tekeer willen zien gaan. Ach, wie weet in de volgende films #50tinten

Artificialis

Avatar

Dus beide karakters gaan in de omgang met elkaar doen alsof er nooit wat gebeurd is? Als het een relatie tussen een man en een vrouw was geweest zou er ongetwijfeld wel op in zijn gegaan. Verrassend dat J.K. Rowling jaren terug wel deze aankondiging deed maar er nu niks mee doet.

Banned

Avatar

Het is nog maar de tweede film in een reeks van 5. Er is nog genoeg tijd om dit te verkennen. Komt daarbij dat Perkamentus niet enorm veel screentime zal hebben in deze film. Er komen nog 3 films, moeten ze alles meteen uitleggen dan ?

Mav Damian

Avatar

Ach wat Banned zegt deze relatie kan nog verteld worden in de volgende films.

Artificialis

Avatar

Het wordt doelbewust vermeden, dat is zo opvallend. Er heeft een relatie tussen deze twee personages plaatsgevonden en dat gaat dus geen enkele verwijzing krijgen. Het lijkt mij nogal van invloed op hoe Dumbledore en Grindelwald naar elkaar kijken.

jochemwijma

Avatar

Ik word hier zo ontzettend moe van. Iedereen is nu kwaad op Yates en Rowling. Wat willen ze dan : dat er een geforceerde relatie in komt? En dan zullen nog 3 films komen, dus nog genoeg tijd om er op in te gaan.

NieuwsFilm

meest populair