'Fantastic Beasts 2' gaat niet expliciet in op seksualiteit Dumbledore

'Fantastic Beasts 2' gaat niet expliciet in op seksualiteit Dumbledore

Zijn de filmmakers dan bang?

Vervolgfilm Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald gaat niet expliciet in op de seksualiteit van hoofdpersoon Albus Dumbledore (Jude Law). Dat laat regisseur David Yates, die vier van de acht films in de Harry Potter-franchise regisseerde, weten.

In 2007 hoorden we voor het eerst iets over de seksualiteit van Dumbledore; toen vertelde schrijfster J.K. Rowling in Carnegie Hall dat Dumbledore homoseksueel was, en dat hij ooit een relatie had met de beruchte kwaadaardige tovenaar Gellert Grindelwald (Johnny Depp). Aangezien zij beiden een rol spelen in het vervolg, werd gespeculeerd dat hun relatie expliciet besproken zou worden. Dat is dus niet zo.

Volgens Yates is dat vooral omdat het verhaal van The Crimes of Grindelwald echt gaat draaien om die misdrijven van de schurk. Er ligt dus geen angst om homoseksualiteit in beeld te brengen aan ten grondslag. "Volgens mij zijn alle fans wel op de hoogte hiervan. Hij had een erg intense relatie met Grindelwald, toen ze beiden jong waren. Ze werden verliefd op elkaars ideeën, ideologie en persoonlijkheid."

Ook vertelde Yates dat het personage Dumbledore heel anders wordt dan we hem kennen uit de Harry Potter-films. Ditmaal wordt het een veel rauwer persoon, die nog niet zo ontwikkeld en wellicht verfijnd is als zijn oudere tegenhanger. Hij is meer een rebel en een inspirerend leraar dan iets anders.

Vanaf 16 november in de bioscoop!



NieuwsFilm

meest populair