Harvey Weinstein beschuldigt nu zelf iemand met hulp van Ben Affleck

Harvey Weinstein beschuldigt nu zelf iemand met hulp van Ben Affleck

Weinstein pakt actrice Rose McGowan stevig aan.

De van seksuele intimidatie beschuldigde Hollywoodproducent Harvey Weinstein heeft het stilzwijgen doorbroken en nu via zijn advocaten een zeldzame reactie gegeven op de beschuldigingen van actrice Rose McGowan. Weinstein noemt de woorden van McGowan 'een brutale leugen' en voelt zich daarbij gesterkt door een verklaring van acteur Ben Affleck, met wie McGowan ten tijde van het vermeende misbruik speelde in de film Phantoms (1998).

Deze week publiceerde de Ben Brafman, de advocaat van de gevallen studiobaas Harvey Weinstein, een zeldzaam statement waarin hij actrice Rose McGowan een leugenaar noemt. Net als tientallen andere vrouwen, beschuldigt ook McGowan Weinstein van seksuele intimidatie. Volgens Brafman waren de beschuldigingen van McGowan aan het adres van zijn cliënt zo ernstig, dat men wel met een verklaring naar buiten moest komen.

"McGowan probeert met een brutale leugen haar nieuwe boek te verkopen. Haar verhaal wordt niet alleen door Weinstein zelf ontkracht, maar ook door minstens twee getuigen. Een voor beide kanten welkome sekspartij in 1997, noemt zij nu een 'verkrachting'", zegt Weinsteins advocaat Brafman in zijn statement. Brafman vindt dus dat McGowan haar nieuwe boek 'Brave', een memoire over de gebeurtenis, op een smerige manier probeert te verkopen.

McGowan beweert dat zij collega-acteur Ben Affleck destijds op het Sundance Film Festival heeft verteld over het incident, maar Brafman beweert dat het verhaal anders in elkaar steekt. "Dat McGowan liegt, wordt ook bevestigd door haar oud-manager en acteur Ben Affleck, die in een e-mail heeft laten weten niets af te weten van de vermeende verkrachting", schrijft de advocaat. Affleck zelf heeft nog niet gereageerd op het nieuws.

Weinstein probeert dus duidelijk via zijn advocaat hard terug te slaan. McGowan reageert op Twitter woedend op de beweringen van Weinsteins advocaat. Overigens, Affleck heeft in november vorig jaar tijdens een interview wel aangegeven dat hij de actrice gelooft. Dus we moeten de verklaring van Weinstein nu nog maar met een flink korreltje zout nemen, totdat er eventueel meer bewijs boven tafel komt.



NieuwsFilm

meest populair