Gaat 'Lethal Weapon 5' toch niet door?

Gaat 'Lethal Weapon 5' toch niet door?

Regisseur Richard Donner geeft aan dat er dwarsliggers zijn bij Warner Bros.

Na eerdere meldingen dat er een vijfde en laatste Lethal Weapon-film zou komen, laat regisseur Richard Donner nu weten dat de sequel er naar alle waarschijnlijkheid toch niet komt. Donner spreekt zich al jaren uit over een vijfde deel, maar eind vorig jaar leek er echt schot in de zaak te zitten toen Channing Gibson werd ingehuurd voor het script en Mel Gibson en Danny Glover beiden lieten horen wel oor te hebben naar een nieuw hoofdstuk.

Tijdens de podcast Maltin On Movies onthulde Donner dat de titel van de vijfde film Lethal Finale zou worden, maar dat de onderhandelingen wegens problemen achter de schermen zijn gestaakt:

"Ik ben klaar voor deel 5. De titel is Lethal Finale. Het moet een duistere film worden. Ondanks dat we er klaar voor zijn begint Warner Bros. te twijfelen. Eigenlijk niet echt Warner Bros.; de kerel die de studio leidt is een goede vent, maar er zijn mensen op de juridische afdeling die zaken blokkeren. Die gasten zouden eens echt moeten werken met producenten, regisseurs en acteurs en leren wat er komt kijken bij het maken van een film, en dan pas beginnen met onderhandelen. Het is gewoon beschamend. Ik had een emotioneel einde voor de franchise in gedachten, maar ik denk niet dat het er van gaat komen."

De eerste Lethal Weapon werd geschreven door Shane Black en geldt als een klassieker in het subgenre van de 'buddy-comedy'. De franchise is goed voor een wereldwijde opbrengst van bijna 1 miljard dollar.



NieuwsFilm

meest populair