Algemeen

Gaat 'Lethal Weapon 5' toch niet door?

Regisseur Richard Donner geeft aan dat er dwarsliggers zijn bij Warner Bros.

door Zilko Tarici om 13:35 in Algemeen
Na eerdere meldingen dat er een vijfde en laatste Lethal Weapon-film zou komen, laat regisseur Richard Donner nu weten dat de sequel er naar alle waarschijnlijkheid toch niet komt. Donner spreekt zich al jaren uit over een vijfde deel, maar eind vorig jaar leek er echt schot in de zaak te zitten toen Channing Gibson werd ingehuurd voor het script en Mel Gibson en Danny Glover beiden lieten horen wel oor te hebben naar een nieuw hoofdstuk.

Tijdens de podcast Maltin On Movies onthulde Donner dat de titel van de vijfde film Lethal Finale zou worden, maar dat de onderhandelingen wegens problemen achter de schermen zijn gestaakt:

"Ik ben klaar voor deel 5. De titel is Lethal Finale. Het moet een duistere film worden. Ondanks dat we er klaar voor zijn begint Warner Bros. te twijfelen. Eigenlijk niet echt Warner Bros.; de kerel die de studio leidt is een goede vent, maar er zijn mensen op de juridische afdeling die zaken blokkeren. Die gasten zouden eens echt moeten werken met producenten, regisseurs en acteurs en leren wat er komt kijken bij het maken van een film, en dan pas beginnen met onderhandelen. Het is gewoon beschamend. Ik had een emotioneel einde voor de franchise in gedachten, maar ik denk niet dat het er van gaat komen."

De eerste Lethal Weapon werd geschreven door Shane Black en geldt als een klassieker in het subgenre van de 'buddy-comedy'. De franchise is goed voor een wereldwijde opbrengst van bijna 1 miljard dollar.

17 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

incredible15

Avatar

Laat dit doorgaan!
Einde van deel 4 Was mooi,
Maar ik denk dat als 5 echt duister word en 16+ dat het dan echt wel een top film wordt.

Ed Crane

Avatar

Nog nooit een deel van gezien. Alleen een stukje van 4, waarin Mel Gibson het opneemt tegen Jet Li en wint. Toen moest ik wel heel erg lachen.

Frietgezicht

Avatar

^ Gibson is kansloos tegen Li in die film bij hun gevecht. Later knokken ze weer 2 tegen 1 en lukt het net aan(ook omdat ze veel zooi wat er ligt gebruiken)

Leuke films hoor!

GreenHornet

Avatar

Het probleem is de TV serie....

Gigan72

Avatar

@Ed
deel 1 moet je zeket een x zien.de rest vindt ik zelf een stuk minder maar zeker de moeite om ze een x te zien.
Deel 4 vindt ik het minst maar Jet Li vs Mel en Danny is wel cool.........In Hong Kong You Would Be Dead!!!

Ed Crane

Avatar

Ja ik heb de films nooit actief vermeden, maar heb er nooit zelf actie voor ondernomen en ze zijn gewoon nooit uit zichzelf naar me toegekomen.

Wel heb ik ooit een aflevering van Mythbusters gezien waarin ze een scène uit één van de films gaan testen waarin Glover blijkbaar om'n toilet zit en er een bom zal ontploffen als hij eraf zou gaan, maar dan uiteindelijk snel in een bad springt of zo en dat dat de explosie genoeg tegenhoudt o.i.d. Ze gingen testen of de klap inderdaad genoeg werd tegengehouden zodat je het zonder al te veel letsel zou kunnen overleven, maar ook hoe lang je op een toilet kunt zitten voordat je echt te veel last krijgt van afgekneld bloedtoevoer. Ik meen me te herinneren dat dat een half uur was. Geen idee meer of je de explosie inderdaad zou overleven.

Dus.

Master Of Films

Avatar

Wow, Ed schrijft zowaar een stuk lap tekst, bijna een boek zou ik beweren. Die heeft er zin in vandaag. Smiley face [bierglas]

Anyway wat lult Donner nou weer over duister, de 1e film had al duistere elementen die Shane Black erin heeft verwerkt.

Ed Crane

Avatar

Ja over Mythbusters wil ik best wat kwijt.

SeanDeNiro

Avatar

Zelfs deel 4 was wel te pruimen dus laat maar komen. Dit is gratis pr natuurlijk.

Orko

Avatar

Alle delen zijn vermakelijk, maar de eerste was zeker de beste. Meest donker en rauw ook.

Thiver

Avatar

Ja, met zo'n titel word ik ook gelijk een stuk minder enthousiast. Gewoon terugveranderen naar Lethal Weapon 5 en dan verdwijnen al die WB-dwarsliggers als sneeuw voor de zon.

Sunspot

Avatar

Hoop dat het toch doorgaat, keek hier juist naar uit.

Juist van deze franchise wil ik een goeie afsluiter van zien!

Frietgezicht

Avatar

^ Was deel 4 geen goede afsluiter dan?
Iedereen op het laatst samen op de familie-foto. Ook leuk dat iedereen uit de vorige delen kwam opdagen.
Ik moet nu bijv nog maar zien of Pesci meedoet en dat zou dan al een rare afsluiter zijn zonder hem. En nu hoort Chris Rock er ook bij.

Voor een goede afsluiter heb je iedereen nodig en dat hadden ze in deel 4.

Sunspot

Avatar

^

Ja, oke, dat is waar, maar was dat eerlijkg gezegd vergeten, had de film destijds in de bios gezien, sindsdien nooit meer.

Maar goed, ik wil sowieso wel een 'ouwe lullen' film ervan zien.

En wat Donner zegt bevalt me ook wel, jammer dat hij waarschijnlijk de kans niet krijgt, zoals hij zelf zegt.

NoahMeeuws

Avatar

Dit is de enige film de komende jaren waar ik naar uitkijk.

RoberPaulsen

Avatar

Ik vond deel 4 eigenlijk al te geforceerd.

keepertje

Avatar

Alle 4 top films in hun genre waarbij 4 een goede afsluiter zou kunnen zijn. Maar ik zou het fantastisch vinden als er een deel 5 kwam. Maar dan wel met Pesci en chris rock.

NieuwsFilm

meest populair