Uma Thurman zegt dat Quentin Tarantino verantwoordelijk is voor haar ernstige ongeluk in 'Kill Bill'

Uma Thurman zegt dat Quentin Tarantino verantwoordelijk is voor haar ernstige ongeluk in 'Kill Bill'

De actrice liep blessures op waar ze nog steeds last van heeft...

Als je de naam Uma Thurman hoort, denk je waarschijnlijk meteen aan een van haar bekende rollen in de Quentin Tarantino films; zo wist Thurman bijvoorbeeld hoge ogen te gooien in Pulp Fiction en de twee Kill Bill films. Quentin Tarantino noemde haar dan ook altijd zijn muze, maar volgens Thurman verslechterde hun band enorm nadat Tarantino de actrice dwong om in een stuntauto te rijden voor Kill Bill terwijl het niet veilig aanvoelde.

Zo zei Thurman dat de auto op het laatste moment werd vervangen door een automaat i.p.v. een schakel en ze kreeg te horen dat de nieuwe auto het niet erg goed deed. Als gevolg hiervan liet ze Tarantino weten dat ze het niet aandurfde, maar dat wilde hij volgens de actrice niet horen: ''Hij kwam mijn trailer in en zei dat hij niet graag nee hoorde. Hij was echt kwaad, want hij zei dat hij vanwege mij kostbare tijd aan het verliezen was. Maar ik was echt bang. Hij verzekerde me dat de auto in orde was en dat de weg waarop ik moest rijden een lang en recht stuk was. Ook zei hij dat ik zo'n 65 km per uur moest rijden om mijn haren goed te laten wapperen, wat kennelijk nodig was voor de scene; als ik het niet zou doen zou ik de hele take opnieuw moeten doen. Maar de auto was een doodskist op wielen; de stoel zat niet goed vast en het was een zandweg met allerlei bochten erin''.

Het ongeluk dat plaatsvond, had nare gevolgen; Thurman had flinke wonden opgelopen aan haar knieën en haar nek, waar ze tot de dag van vandaag nog steeds last van heeft: ''Het stuur zat klem in mijn buik en mijn benen zaten volledig in de verdrukking. Ik herinner me nog goed de pijn en angst die ik voelde; ik dacht dat ik nooit meer zou kunnen lopen''. Ze confronteerde Tarantino er in het ziekenhuis mee, maar opnieuw brak er een ruzie tussen de twee uit: ''Quentin en ik hadden een enorme discussie, want ik beschuldigde hem ervan dat hij me had proberen te vermoorden. Hij was er heel kwaad over, wat ik wel begrijp, want dat zag hij natuurlijk niet zo''. Toen Thurman hem vroeg om de beelden te zien van de crash, weigerde Tarantino.

Zo probeerde ze twee weken na de crash de beelden te bemachtigen en had haar advocaat Miramax, het productiebedrijf van de broers Weinstein, erover gecontacteerd; Miramax zou haar alleen maar de beelden geven als ze een document zou ondertekenen dat Thurman hun niet de fout zou geven. Dit weigerde ze echter te doen. De #MeToo beweging zorgde ervoor dat Thurman er weer opnieuw achteraan ging en nu met succes; zo heeft de actrice haar eigen onderzoek gedaan en zette ze opnieuw druk op Tarantino. Zo zei ze: ''Quentin gaf eindelijk de beelden vrij, na meer dan 15 jaar. Maar dat maakt nu eigenlijk niet meer veel uit, want voor de rest van mijn leven zal ik last hebben van mijn geblesseerde nek en knieën''..

Tarantino heeft zich er nog niet over uitgelaten. De beelden van het ongeluk zijn hieronder te zien.



NieuwsFilm

meest populair