Algemeen

Comcast overweegt Disney te overtreffen met overnamebod Fox

De situatie kan snel veranderen.

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FILMTOTAAL is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FILMTOTAAL. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FT

door Jim Pedd om 14:02 in Algemeen
Het leek een gedane zaak: Disney zou Fox overnemen en daarmee een van de grootste overnames in de geschiedenis van de filmwereld doen. Maar nu is er het verhaal dat Comcast van plan is om het bod van Disney te overtreffen en de overnamepartner van Fox te worden.

CNBC meldt dat Comcast bezig is met voorbereidingen voor een hoger bod dan dat van Disney. Aangezien de deal tussen Disney en Fox nog niet in steen gebeiteld is en er nog ruimte bestaat, zou het zomaar kunnen dat er een andere deal gesloten wordt. De overnamedeal tussen Fox en Disney was ook nog niet goedgekeurd door autoriteiten, dus het kan ook echt gebeuren dat er nog een andere situatie ontstaat straks.

Sinds december deden veel mensen alsof de deal tussen Disney en Fox rond was. Zelfs de Amerikaanse president, Donald Trump, feliciteerde Disney alsof de deal gesloten was. Niets is minder waar, want het duurt nog minstens elf tot zeventien maanden voordat er een eventuele deal gesloten is. De kans bestaat dat men die niet goedkeurt wegens een te grote positie voor Disney.

Dat zou met de overname van Fox alle film- en televisiezaken van het bedrijf in handen krijgen, waaronder franchises als Avatar, X-Men en Fantastic Four. Nu Comcast kijkt naar een eventuele overname zou dat een interessante andere mogelijkheid zijn.

9 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Rich Art

Avatar

Ja, maar geen interessante mogelijkheid om Marvel-karakters naar het MCU te laten vloeien...

Master Of Films

Avatar

Comcast kan sowieso al X-Men en Fantastic Four wel vergeten. Die gaan hoe dan ook terug naar Disney.

Artificialis

Avatar

Sorry, maar alles wat Marvel gerelateerd is moet gewoon naar Marvel Studios toe. Waar al het andere content van Fox naartoe gaat zal mij een rotzorg zijn.

kaedir

Avatar

Hoop echt niet dat dit doorgaat puur door monopoliepositie zeker niet naar Disney.

SunChaser

Avatar

Gratis xmen en ff4 terug naar disney. Maar avatar en ice age en alien zijn ook leuke franchises. En hulu natuurlijk

dakai-world

Avatar

Disney dacht: hoe kunnen wij de X-men en de Fantastic Four weer terughalen en thuisbrengen bij de MCU.

Een overenthousiaste directeur: Koop Fox op. Dan krijgen we er gratis wat franchises bij die we na Star Wars kunnen uitbouwen.

Disney: Creditcard of Cash?

SunChaser

Avatar

Murdoch wilde verkopen

chefry1983

Avatar

word nog spannend wie nu wie gaat overnemen. Straks word Disney zelf overgenomen door een ander bedrijf.

Rderegt

Avatar

Haha wat een Idioten bij Filmtotaal... Ik heb het al 10 keer gezegd dat de deal niet rond was... Maar jullie blijven maar praten dat het al lang is afgerond... Lezen jullie ooit de reacties hier?

nieuwslaatste nieuws