Comcast overweegt Disney te overtreffen met overnamebod Fox

Comcast overweegt Disney te overtreffen met overnamebod Fox

De situatie kan snel veranderen.

Het leek een gedane zaak: Disney zou Fox overnemen en daarmee een van de grootste overnames in de geschiedenis van de filmwereld doen. Maar nu is er het verhaal dat Comcast van plan is om het bod van Disney te overtreffen en de overnamepartner van Fox te worden.

CNBC meldt dat Comcast bezig is met voorbereidingen voor een hoger bod dan dat van Disney. Aangezien de deal tussen Disney en Fox nog niet in steen gebeiteld is en er nog ruimte bestaat, zou het zomaar kunnen dat er een andere deal gesloten wordt. De overnamedeal tussen Fox en Disney was ook nog niet goedgekeurd door autoriteiten, dus het kan ook echt gebeuren dat er nog een andere situatie ontstaat straks.

Sinds december deden veel mensen alsof de deal tussen Disney en Fox rond was. Zelfs de Amerikaanse president, Donald Trump, feliciteerde Disney alsof de deal gesloten was. Niets is minder waar, want het duurt nog minstens elf tot zeventien maanden voordat er een eventuele deal gesloten is. De kans bestaat dat men die niet goedkeurt wegens een te grote positie voor Disney.

Dat zou met de overname van Fox alle film- en televisiezaken van het bedrijf in handen krijgen, waaronder franchises als Avatar, X-Men en Fantastic Four. Nu Comcast kijkt naar een eventuele overname zou dat een interessante andere mogelijkheid zijn.



NieuwsFilm

meest populair