Geïrriteerde Jim Carrey verkoopt Facebook-aandelen

Geïrriteerde Jim Carrey verkoopt Facebook-aandelen

Russische inmenging tijdens de afgelopen presidentsverkiezingen is o.a. verantwoordelijk.

Is dit het einde van Facebook? Moeten we op zoek gaan naar een ander sociaalnetwerksite? Als we Jim Carrey mogen geloven wel. Via zijn Instagram-account heeft de 56-jarige grappenmaker aangekondigd zijn Facebook-aandelen zo snel mogelijk te willen verkopen en raadt anderen aan hetzelfde te doen. Waarom? Vanwege de Amerikaanse presidentsverkiezingen uit 2016.

Het drama is per slot van rekening nog steeds gaande: Heeft Donald Trump - de huidige president - de verkiezingen gewonnen met behulp van de Russen? Het Congres van de Verenigde Staten onthulde al eerder dat websites als Twitter, Google en Instagram door Russische gebruikers toegepast werden om de stemmen te beïnvloeden. Facebook heeft eveneens toegegeven vele advertenties te hebben gezien waarin Hillary Clinton vergeleken werd met allerlei nare figuren, waaronder de duivel.


Omdat Facebook nog steeds de beveiliging niet heeft aangescherpt, wil Carrey van zijn aandelen af. Zoals de komiek schrijft: "Nog steeds doen ze niet genoeg om het tegen te houden. Ik moedig andere investeerders aan, die om onze toekomst geven, hetzelfde te doen." In totaal zouden 126 miljoen Amerikanen (39 procent van de bevolking) de door Russen gemaakte advertenties hebben gezien.

Tegenover ET Online onthulde Carrey in 2017 voor het eerst zijn ongenoegen inzake Trump. "Afgelopen nacht had ik een droom dat ik met hem aan het golfen was. Ik stond naast hem, met mijn golfstok in de hand. Ik nam mijn opties door toen ik plotseling wakker werd. Het was het soort droom waar je graag naar terug wil, zodat je hem kan afmaken. Begrijp je?"

NieuwsFilm

meest populair