Critici oordelen keihard over derde 'Fifty Shades'

Dit was te voorspellen.

Bram de Groot 9 februari 2018 06:00 in Algemeen
Ondertussen draait Fifty Shades Freed in de Nederlandse bioscoopzalen. Het derde en laatste deel in de Fifty Shades-boekenreeksverfilming blijkt opnieuw niet sterk te zijn ontvangen.

Na Fifty Shades of Grey uit 2015 en Fifty Shades Darker uit 2017 blijkt ook Fifty Shades Freed uiterst matige recensies te krijgen. De eerste twee films noteerden met respectievelijk 25 procent en 10 procent al niet sterk op Rotten Tomatoes en nu blijkt Freed niet anders te doen. Op het moment van schrijven staat de film van regisseur James Foley rond de personages Christian Grey (Jamie Dornan) en Anastasia Steele (Dakota Johnson) na 51 recensies op een uiterst magere 13 procent met een gemiddelde score van 3.3/10. Hieronder vijf toch redelijk harde passages uit recensies.

New York Magazine/Vulture
"Nu de trilogie bijna is afgerond, probeert deze ons meer dan ooit te overtuigen dat het altijd al een grap was, al is moeilijk te zeggen wat de grap was."

New York Daily News
"Bind me handen en voeten vast en laat me slechte films kijken. Alleen geen Fifty Shades meer svp."

indieWire
"Eindelijk heeft het fenomeen Fifty Shades een ontwapenende komedie opgeleverd die ervoor zorgt dat dit belachelijke materiaal leuk is om te kijken."

The Hollywood Reporter
"Serieus, is dit het enige dat we volwassenen kunnen bieden die geen Marvel films willen zien?"

Vanity Fair
"Is er ruimte voor zowel verantwoordelijkheid en butt-plugs in deze gekke wereld?"


Fifty Shades Freed, gebaseerd op de erotische boekenreeks van de Britse schrijver E. L. James, zal ongetwijfeld financieel goed boeren. De eerste delen noteerden respectievelijk $571,0 miljoen en $381,0 miljoen op aan de wereldwijde bioscoopkassa's en met een budget van $55 miljoen zal ook dit derde deel waarschijnlijk makkelijk uit de kosten komen.

NieuwsFilm