Lucasfilm wil diverser team aan Star Wars-franchise laten werken

Lucasfilm wil diverser team aan Star Wars-franchise laten werken

96 procent van de regisseurs en schrijvers was een blanke man.

Een beetje onhandig van Lucasfilm is het wel: Star Wars wordt momenteel voornamelijk door blanke mensen gemaakt. Daar wil de studio onder Kathleen Kennedy verandering in brengen. Niet alleen is er nu één vrouw, maar ook iemand van een niet-blanke etniciteit ingehuurd om toekomstige films te ontwikkelen.

Daarmee zou Lucasfilm tegemoet willen komen aan kritiek die toch behoorlijk waar is. 96 procent van alle schrijvers en regisseurs die tot nu toe aan de franchise werkten is namelijk een blanke man. Vrouwen, of mensen van niet-westerse afkomst spelen nauwelijks een rol achter de schermen. Voor de camera is daar al verbetering in gebracht, maar erachter dus nog niet.

Volgens The Tracking Board komt daar nu echter verandering in. Naar het schijnt is Ava DuVernay een van de dames die aan de franchise mag gaan werken onder leiding van Kathleen Kennedy. Helemaal zeker is het overigens niet, The Tracking Board vermeldt expliciet dat het een gerucht is dat ze gehoord hebben.

Wel zou zeker zijn dat Lucasfilm probeert een diverser team aan de franchise te laten werken. Daarmee hoopt men ook een diverser publiek aan te spreken.



NieuwsFilm

meest populair