Oud-manager Rose McGowan pleegt zelfmoord door druk Weinstein-drama

Oud-manager Rose McGowan pleegt zelfmoord door druk Weinstein-drama

De vrouw scheen al langer te kampen met psychische problemen, maar McGowan en Weinstein gaven de genadeklap.

Verdrietig nieuws voor de nabestaanden van Jill Messick, de oud-manager van actrice Rose McGowan, nadat zij zichzelf van het leven heeft beroofd afgelopen woensdag. Volgens de familie van Messick kon Jill de enorme mediadruk rondom het grote Harvey Weinstein-schandaal niet meer aan, omdat ze daar zelf ook ongevraagd bij betrokken werd door haar oude cliënte Rose McGowan. De nabestaanden spreken schande van de hele discussie en heksenjacht rondom seksuele imitatie in de filmindustrie.

Het onderwerp seksuele intimidatie staat de laatste maanden volop in de aandacht. Vele Hollywoodvrouwen zijn inmiddels al met hun persoonlijke verhaal naar buiten gekomen. Eén van die vrouwen is actrice Rose McGowan. McGowan beweert dat zij in 1997 is misbruikt door filmproducent Harvey Weinstein op een hotelkamer tijdens het Sundance Film Festival. Weinstein ontkende vorige week de beschuldigingen en sprak van een vrijpartij met wederzijdse instemming.

Ontmoeting met Weinstein
Het was McGowans manager Jill Messick destijds die de meeting met Weinstein had geregeld. Volgens McGowan heeft zij haar manager destijds ook direct verteld over het incident, maar uit een e-mail van Messick, in handen van het advocatenteam van Weinstein, blijkt dat ze dat ontkent. Messick was tot zeven jaar na de vermeende aanranding van McGowan zelfs nog werkzaam voor een van de productiebedrijven van Weinstein.

McGowan reageerde vervolgens woest op de ontkenning van haar oud-manager en stelde dat de mensen om haar heen zwak waren en gefaald hadden. Ook in McGowans boek Brave krijgt Messick het er flink van langs. Messick zou de actrice onvoldoende hebben beschermd.

Misbruikt door de #MeToo-beweging
Messick kampte de afgelopen jaren al met depressies en had ook last van een bipolaire stoornis, maar de toegenomen druk na het publieke moddergegooi tussen McGowan en Weinstein en het keer op keer verschijnen van haar naam in de media, werden haar teveel. Ook vond ze het feit dat ze zowel door McGowan als Weinstein werd misbruikt voor hun persoonlijke doeleinden verschrikkelijk.

De familie van Messick laat weten dat zij niet besloot te reageren op het nieuws, omdat Messick de in haar ogen belangrijke #MeToo-discussie niet in diskrediet wilde brengen. Het omgaan met de aandacht en het vinden van haar positie in de hele toestand, vond Messick dus echter een onmogelijke opgave.

Messick werd vijftig jaar oud en laat een man en twee kinderen achter.

NieuwsFilm

meest populair