Samsung komt met minder donker 3D-bioscoopscherm

Als je dan toch voor 3D moet kiezen...

Er zijn voor- en tegenstanders van de 3D-vertoning van de blockbusters in de bioscoop. Een van de klachten is dat het beeld veel donkerder wordt. Samsung komt nu met een oplossing: een nieuw soort 3D-bioscoopscherm.

Samsung ontwikkelde verleden jaar al een Cinema LED-scherm van ruim 10 meter. Nu is er ook een 3D versie van gemaakt. Naast dat het beeld een stuk minder donker is - zeg maar gewoon helder -, zou het ook zorgen dat mensen minder snel duizelig worden of hoofdpijn krijgen van de 3D-weergave.

Samsung ontwikkelde het scherm aangezien ze de 3D-technologie die op dit moment wordt ingezet willen verbeteren. De huidige 3D-weergave zorgt voor een reductie in helderheid en resolutie. En volgens Samsung wordt dit nog eens versterkt door de "zonnebrillen" die men moet dragen.

Het nieuwe Samsung 3D-scherm heeft dezelfde helderheid als de originele film, waarmee het scherm volgens Samsung zelf tien keer helderder is dan de huidige 3D-projectsystemen, zelfs als de bezoekers een 3D-bril dragen.

Het scherm wordt gepresenteerd tijdens het Integrated Systems Europe in Nederland. Hieronder een video van de Samsung 3D Cinema LED Screen:



NieuwsFilm

meest populair