Algemeen

Samsung komt met minder donker 3D-bioscoopscherm

Als je dan toch voor 3D moet kiezen...

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FILMTOTAAL is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FILMTOTAAL. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FT

door Bram de Groot om 09:41 in Algemeen
Er zijn voor- en tegenstanders van de 3D-vertoning van de blockbusters in de bioscoop. Een van de klachten is dat het beeld veel donkerder wordt. Samsung komt nu met een oplossing: een nieuw soort 3D-bioscoopscherm.

Samsung ontwikkelde verleden jaar al een Cinema LED-scherm van ruim 10 meter. Nu is er ook een 3D versie van gemaakt. Naast dat het beeld een stuk minder donker is - zeg maar gewoon helder -, zou het ook zorgen dat mensen minder snel duizelig worden of hoofdpijn krijgen van de 3D-weergave.

Samsung ontwikkelde het scherm aangezien ze de 3D-technologie die op dit moment wordt ingezet willen verbeteren. De huidige 3D-weergave zorgt voor een reductie in helderheid en resolutie. En volgens Samsung wordt dit nog eens versterkt door de "zonnebrillen" die men moet dragen.

Het nieuwe Samsung 3D-scherm heeft dezelfde helderheid als de originele film, waarmee het scherm volgens Samsung zelf tien keer helderder is dan de huidige 3D-projectsystemen, zelfs als de bezoekers een 3D-bril dragen.

Het scherm wordt gepresenteerd tijdens het Integrated Systems Europe in Nederland. Hieronder een video van de Samsung 3D Cinema LED Screen:6 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Master Of Films

Avatar

Hopelijk gaat Samsung deze concept TV verder ontwikkelen voor zo'n Cinema LED-scherm.


Degene die ze lieten zien was slechts 2K en nog steeds heb je de 3D brillen nodig.

Decepticon

Avatar

Nog weer een nieuw model? Ik dacht dat we van de 3D tv af waren?
Ook dit model gaat floppen, want mensen willen niet met zo'n achterlijke bril op in de woonkamer zitten. Zijn ze dat bij Samsung nu alweer vergeten?

Decepticon

Avatar

Edit: oeps, het gaat om bioscoop scherm, geen tv.
Beter dat ze stoppen met deze gimmick.

Harrie69

Avatar

Nee, niet stoppen met de ontwikkeling van 3D weergave. Ik ben namelijke enorme liefhebber van 3D. Vind dit echt een toegevoegde waarde hebben voor bepaalde films.

Kamajiisama

Avatar

Zolang er nog de keuze is voor 2D vind ik het prima .

GreenHornet

Avatar

3D sla ik nu altijd over, beelden gaan zo snel dat ik soms dingen mis. Ik ga voor een film om het verhaal en dialogen. 2D is genoeg.

nieuwslaatste nieuws

meest populair