Elisabeth Moss krijgt een lobotomie in 'A Letter From Rosemary Kennedy'

Elisabeth Moss krijgt een lobotomie in 'A Letter From Rosemary Kennedy'

Naar een Black List-scenario van Nick Yarborough.

Twee jaar geleden stond Emma Stone paraat om de rol van Rose Marie (Rosemary) Kennedy te spelen in een biografische film over de oudere zus van John F. Kennedy. Op een gegeven moment liep het project vast en vertrokken er mensen, waaronder Stone. Nu wordt er gemeld dat Mad Men-actrice Elisabeth Moss voor de hoofdrol getekend heeft.

Het schrijfwerk van Nick Yarborough - getiteld A Letter From Rosemary Kennedy - belandde in 2016 op de Black List met beste ongeproduceerde scripts. Deze volgt het lastige leven van Rosemary, die door haar ouders Joseph Kennedy Sr. En Rose Fitzgerald uit het zicht van het publiek werd gehouden vanwege haar mentale achterstand.

Toen ze 23 jaar was onderging ze een lobotomie die verre van hielp. Ze gedroeg zich als een 2-jarige, kon niet lopen en praatte onbegrijpelijk. Begin 2005 overleed ze en werd 86 jaar. Ze was het eerste kind van haar ouders die op natuurlijke wijze overleed. Twee van haar broers waren doodgeschoten, een ander omgekomen in de strijd tijdens de oorlog en één van Rosemary's zussen stierf door een vliegtuigongeluk.

A Letter From Rosemary Kennedy zal geregisseerd worden door Ritesh Batra (The Sense of an Ending). Andere castleden naast Moss zijn niet aangekondigd. Ook weten we niet wanneer de opnames starten en het drama uitkomt. Achter de productie schuilen ondernemingen als Mandalay Pictures, Guy Grand Productions en Mister Smith Entertainment.



NieuwsFilm

meest populair