Paramount maakt biopic over rapper Gucci Mane

Paramount maakt biopic over rapper Gucci Mane

De rapper wordt gezien als de grondlegger van de razend populaire 'trap'-muziek.

Paramount Pictures en Imagine Entertainment werken momenteel samen aan een geplande biopic over Gucci Mane, de rapper die wordt gezien als grondlegger van de razend populaire 'trap'-muziek.

Gucci Mane is een artiest uit de Amerikaanse stad Atlanta en wordt gezien als de pioneer van het Zuiderse muzikale sub-genre dat 'trap' wordt genoemd wegens het feit dat de raps voornamelijk gaan over het verkopen van drugs in de arme buurten (ofwel 'traps') van Amerika. Mane werd geboren in bittere armoede als Radric Delantic Davis in Alabama en begon in zijn tienerjaren drugs te verkopen en om te gaan met straatbendes. Een lange gevangenisstraf leidde er uiteindelijk toe dat hij zich begon te storten op muziek. Hij maakte zijn debuut in 2005 met het album Trap House.

Paramount heeft de filmrechten van Mane's leven weten te bemachtigen, alsmede de rechten op zijn autobiografie. Brian Grazer en Erica Higgins zullen produceren. Mane, Todd Moskowitz en Erica Huggins zullen daarbij dienst doen als uitvoerend producenten.



NieuwsFilm

meest populair