Algemeen

Jake Gyllenhaal en Ansel Elgort worden broers voor misdaadthriller 'Finest Kind'

Geschreven en geregisseerd door Brian Helgeland (Legend).

door Rik Timmer om 11:29 in Algemeen
Na Legend met Tom Hardy heeft filmmaker Brian Helgeland trek in meer misdaadfilms. Zo meldt men dat hij klaar is met het schrijven van Finest Kind en deze ook gaat regisseren. Voor de titel zijn ook meteen een drietal acteurs aangetrokken die allemaal van de partij zijn. Het betreft Jake Gyllenhaal, Ansel Elgort en Zendaya Coleman.

Een uitgebreid plot is er nog niet, maar Gyllenhaal en Elgort moeten twee broers gaan spelen die een gevaarlijke afspraak met een criminele organisatie sluiten. Hierdoor belanden ze in de onderwereld van Boston. Terwijl de druk stijgt zullen er offers gemaakt moeten worden. En banden - tussen broer en broer, tussen vader en zoons - worden op de proef gesteld.

Eerder ontving Helgeland een Oscar voor zijn schrijfwerk aan L.A. Confidential. De regieklus die hij vooraf aan Legend klaarde, was honkbalfilm 42 met Harrison Ford en Chadwick Boseman. Finest Kind lijkt vorm te krijgen, maar bevindt zich nog in een vroeg stadium. De misdaadfilm is een samenwerking van Krasnoff/Foster Entertainment, Imperative Entertainment en Nine Stories Productions. Laatstgenoemde is in 2015 opgericht door o.a. Gyllenhaal.

0 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

NieuwsFilm

meest populair