Algemeen

Nederlandse megaproductie 'Redbad' nu al aan buitenland verkocht

Het nieuwe project van Roel Reiné is nog niet eens af.

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FILMTOTAAL is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FILMTOTAAL. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FT

door Jim Pedd om 09:07 in Algemeen
De volgende film van regisseur Roel Reiné doet het nu al goed in het buitenland. Redbad, het volgende historische epos van de man achter Michiel de Ruyter, is verkocht aan de Verenigde Staten, Duitsland, Frankrijk, Korea, Japan, Spanje en het Verenigd Koninkrijk.

Producent Klaas de Jong stelt tegenover nu.nl dat het uniek is dat een Nederlandse film nu al aan zoveel landen verkocht is. De film is nog helemaal niet af en er is enkel een montage van wat ruwe beelden beschikbaar, die nog bewerkt moeten worden. De film is dan ook enkel aangekocht op basis van het script en die ruwe montage.

Redbad draait om de Friese volksheld Radboud, die gespeeld wordt door acteur Gijs Naber. Hij leefde in de vroege Middeleeuwen en voerde samen met de Vikingen een strijd tegen de christenen die hun geloof opdrongen in het land. Het is net als Michiel de Ruyter weer een groots opgezet epos en er werd een recordaantal figuranten gebruikt; meer dan tienduizend mensen spelen in een van de actiescènes mee.

De release van Redbad staat gepland voor 28 juni. Hieronder een teaser.3 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

meanrat

Avatar

Interessant. Maar de trailer zit wel vol cheesy oneliners. Hopelijk zijn die schaars en hebben ze juist die oneliners uitgekozen om de trailer te maken en heeft het script een toch meer menselijker verhaal zodat het nog spannend wordt.

noah81

Avatar

Wat kan de reden zijn dat het nu al gekocht is? Hoe eerder hoe goedkoper? Of hoe moet ik dat zien..

jimb

Avatar

Ik kan je wel vertellen dat het niet van oneliners in elkaar hangt, ben 8 dagen op de set geweest als figurant en heb dus verschillende scenes van dichtbij meegemaakt.
Ben dus ook extreem benieuwd naar het eind resultaat :D

Reden van de vroege verkoop is waarschijnlijk dat de producenten goede connecties hebben en is er door Michiel de Ruiter ook meer interesse uit het buitenland deze keer.

Het is ook een van de duurste NL producties ooit (en de meeste aanmeldingen voor figuranten natuurlijk, dat lijkt me de belangrijkste reden :P). Van deze periode in de geschiedenis zijn niet heel veel films gemaakt, en Viking series doen het ook goed.

nieuwslaatste nieuws

meest populair