Rachel Weisz is geen voorstander van een vrouw als Bond

Rachel Weisz is geen voorstander van een vrouw als Bond

De echtgenote van Daniel Craig ziet vrouwen liever in hun eigen verhalen.

Al maandenlang gaan er heel wat namen rond van acteurs en actrices die het stokje zouden kunnen overnemen van Daniel Craig als James Bond. Naar alle waarschijnlijkheid zal hij nog één keer de beroemde geheimagent incarneren en dan zal iemand anders in zijn voetsporen treden. Er zijn al heel wat namen voorbij gekomen, ook van actrices zoals bijvoorbeeld Charlize Theron en Emily Blunt. Maar nu laat Rachel Weisz, de vrouw van Daniel Craig, weten dat dat niet de juiste keuze zou zijn.

Zo zei Weisz: ''Fleming heeft gigantisch veel tijd in dit personage gestoken; het gaat om een man die zich op een bepaalde manier t.o.v. vrouwen gedraagt. Waarom kunnen we niet gewoon een nieuw en eigen verhaal maken i.p.v. een vrouw de rol laten invullen van een man? Vrouwen zijn ook fascinerend en interessant en verdienen gewoon hun eigen verhalen''.

De tijd zal het leren, maar het is natuurlijk wel een interessant concept dat vrouwen in de Bond-wereld hun eigen rollen en verhalen hebben, zoals dat al het geval was voor o.a. Judi Dench als M, Honor Blackman als Pussy Galore, Grace Jones als May Day of Eva Green als Vesper. We hebben al vaker krachtige en gevaarlijke vrouwen in het leven van 007 gezien, dus daar kunnen ze ook nog verder mee gaan. Ook werd er een tijdje geleden gesproken over een mogelijke spin-off van Noami Harris' personage Moneypenny en liet Jessica Chastain weten dat ze graag een Bond-villain zou willen spelen.



NieuwsFilm

meest populair