Algemeen

Comcast serieus over bod op Fox

Disney is nog niet klaar.

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FILMTOTAAL is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FILMTOTAAL. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FT

door Jim Pedd om 09:40 in Algemeen
Half december kondigde Disney ineens aan dat het 21st Century Fox overnam. The Mouse House wilde daar in totaal 52,4 miljard dollar voor betalen en dat bod leek geaccepteerd. Maar voordat die deal gesloten werd, overwoog Comcast om meer te betalen, rond de 60 miljard dollar. Die gesprekken werden toen stopgezet omdat er zorgen waren over de mededingingswet, maar worden nu weer gevoerd.

The Wall Street Journal meldt dat Comcast nu aan het kijken is om een voorstel voor te leggen aan de aandeelhouders. Die zouden mogen stemmen en daarna wil men het voorstel aan Disney voorleggen. De gedachte is dat Comcast meer kans maakt dan Disney om Fox over te nemen, vooral omdat het niet zo'n grote studio is.

Wel heeft Comcast al flink wat eigendommen: Universal Pictures, NBC, Illumination Entertainment en DreamWorks Animation. Toch gelooft men dat er meer kans van slagen is, simpelweg vanwege het kleinere marktaandeel. Disney heeft 21,8 procent van de filmmaker in handen, Universal 13,8 procent en Fox 22 procent. Daarmee zou een overname van Fox door Comcast minder disruptief zijn.

De komende dagen zal er vermoedelijk gekeken worden naar het eventuele voorstel van Comcast en de kans van slagen. Interessant is het wel: de slagcast van Comcast en Disney komen tegenover elkaar te liggen.

11 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

SunChaser

Avatar

Wie t ook wordt vanaf 2020 Xmen, deadpool en FF4 onder de MCU vlag

dakai-world

Avatar

Zou wel dope zijn als Comcast dan alle Marvel-personages voor een miljard per superheld gaat verkopen. Als je dan toch bezig bent, doe het dan goed.

Disney: "We willen graag een X-men-film maken binnen de MCU"
Comcast: "Je kunt Wolverine voor 1 miljard kopen."
Disney: "Maar we hebben ook Xavier en Magneto nodig."
Comcast: "Natuurlijk. Dat wordt dan 3 miljard dollar, wil je pinnen of contant betalen."
Disney: "En de rest van de X-men dan?"
Comcast: "Heeft u al gehoord van onze combi-deal? Je kunt 5 x-men krijgen voor de prijs van 4. Aanbod geldt alleen vandaag."

kaedir

Avatar

1 miljard voor wolverine? dat is niks.

chazillionair28

Avatar

@Dakai

Ook al zou comcast fox overnemen, de marvel karakters keren kosteloos terug naar marvel/disney dus niet echt relevant. Het idee is wel grappig uiteraard :)

Master Of Films

Avatar

SunChaser "Wie t ook wordt vanaf 2020 Xmen, deadpool en FF4 onder de MCU vlag"
Precies. Even om het oneven. Marvel filmrechten kunnen niet worden doorverkocht.

Sunspot

Avatar

Haha, ga lachen als Fox weg wordt gekocht voor de neus van Disney :D.

SunChaser

Avatar

Vraag me af hoe het gaat met lopende projecten. Stel comcast is vanaf 1 1 2020 eigenaar maar voor 2022 staan ff4 logan xmen Deadpool gepland

eltorro

Avatar

Is het echt zo dat de rechten van Xmen sowieso terug gaan naar Marvel? Persoonlijk vind ik de huidige Xmen films en series erg goed en zou het dan ook jammer vinden als een andere studio hier wat aan veranderd.

SunChaser

Avatar

Ja. Rechten van Marvel worden geleased en kunnen niet doorgegeven worden als het bedrijf verkocht wordt en gaan gratiz terug naar Disney

eltorro

Avatar

Is daar een bron van? Ik lees dit tot nu toe alleen in de comment sectie van Filmtotaal.

Sunspot

Avatar

Ja, Fox doet het juist goed met hun superheldenfilms en ook de series.

Behalve dan FF4 natuurlijk en Apocalypse was teleurstellend.

Rest gewoon top.

nieuwslaatste nieuws

meest populair