Celebrity

Familie Bill Paxton klaagt ziekenhuis en chirurg aan wegens dood door schuld

Ze zouden slecht op de hoogte zijn gebracht over de hartoperatie die vorig jaar plaatsvond.

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FILMTOTAAL is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FILMTOTAAL. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FT

door Rik Timmer om 06:00 in Celebrity
Het is alweer een jaar geleden dat filmliefhebbers afscheid moesten nemen van Bill Paxton, die op 61-jarige leeftijd stierf. Volgens zijn overlijdensverklaring kwam het door een beroerte, welke opdoemde wegens complicaties na een hartoperatie. Paxton moest namelijk aan een vergrootte slagader geholpen worden. Zijn vrouw Louise en hun twee kinderen geloven er echter niets van en hebben besloten de hartchirurg aan te klagen die hun geliefde heeft geopereerd. Ook zou het Cedars-Sinai ziekenhuis in Los Angeles schuldig zijn.

Het nieuws is bekendgemaakt door Daily Mail. De familie diende afgelopen maandag de papieren in. Kennelijk zijn de familieleden niet op geld uit, ze willen dat er verantwoordelijkheid genomen wordt door de chirurg - ene dr. Ali Khoynezhad - en streven daarnaast naar gerechtigheid. Volgens hen was Paxton slecht verzorgd, beschermd en geïnformeerd over de ingreep. In de documenten meldt de familie zelfs dat ze later te horen kregen dat de operatie helemaal niet nodig was. Ze noemen het een "maverick"-opvoering, oftewel een eigengereide stunt.

Paxton werd 14 februari 2017 geopereerd. De 25ste, elf dagen later, kreeg hij een beroerte en overleed kort daarop in het ziekenhuis. De acteur was met een vorm van een hartziekte geboren. Ten tijde van de ingreep was hij met twee hartaandoeningen gediagnosticeerd. De familieleden vinden dat ze vooraf aan de operatie te weinig meekregen over mogelijke, negatieve resultaten. Als ze op de hoogte waren geweest dan hadden ze de "gevaarlijke en riskante operatie" afgeslagen.

Khoynezhad - door velen gezien als een internationaal bekende hartchirurg - trad na de dood van Paxton af bij het Cedars-Sinai ziekenhuis. Momenteel werkt hij in een andere kliniek, nog steeds in Los Angeles. In de documenten beweren de Paxtons dat de medicus gebrek aan ervaring en expertise had en zich niet had moeten bemoeien met de ingreep.

1 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Akke Moeka Hara

Avatar

Kan er niks over zeggen maar 1 ding is zeker en dat is dat hij veelste vroeg is gegaan.
Als de familie gelijk heeft, more power to them.

nieuwslaatste nieuws

meest populair