Algemeen

Gerucht: Problemen voor peperdure Tarantino-film '#9'

Wil Sony de film nog wel maken?

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FILMTOTAAL is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FILMTOTAAL. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FT

door Jim Pedd om 12:29 in Algemeen
Het gerucht gaat dat de negende film van Quentin Tarantino in de problemen is bij Sony. Er zouden een aantal factoren zijn die ervoor zorgen dat de distributeur er minder zin in heeft om de film die zich afspeelt in de jaren zeventig nog uit te brengen. Uiteraard is het een gerucht, maar in het licht van de recente verhalen rond Tarantino klinkt het niet vreemd.

De afgelopen tijd kwam Tarantino onder meer in opspraak rond een auto-ongeluk dat Uma Thurman meemaakte op de set van Kill Bill en verdedigde regisseur Roman Polanski, die een jong meisje aangerand zou hebben. Dat maakte dat Tarantino flink wat kritiek kreeg en nu schijnt Sony liever niet met hem geassocieerd te worden.

#9 moet een periodefilm worden die zich in 1969 afspeelt. De film schijnt een gigantisch budget van 200 miljoen dollar te hebben, waardoor het een flinke kluif wordt om quitte te spelen. De best verdienende Tarantino-film is Django Unchained en die bracht 425,5 miljoen dollar op. De vraag is dus of #9 het wel haalt om winstgevend te zijn.

De release van #9 staat gepland voor 9 augustus 2019.

8 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Frietgezicht

Avatar

Netflix?
Misschien past zo'n film uberhaubt beter daar. Tarantino gebruikt nooit een budget wat nodig is voor een Hollywood blockbuster en zijn films verdienen in de bios ook niet overdreven veel dus je loopt geen enorme bedragen mis.

Goku32

Avatar

Klopt Frietgezicht,

GreenHornet

Avatar

gewoon naar Netflix gaan

Mav Damian

Avatar

Een budget van 200miljoen? Dat geloof ik niet. Iemand als Tarantino zal nooit zo'n hoog budget zo'n film maken. Wat gaat hij dan daar allemaal mee doen?

WillemJ

Avatar

Tarantino is niet bepaald fan van Netflix en heeft hier zich meerdere keren over uitgesproken. Zou me heel erg verbazen als hij hier ineens interesse in heeft.

Maar wie weet.

Master Of Films

Avatar

Je hebt regisseurs en je hebt filmmakers. Christopher Nolan & Quentin Tarantino b.v. zijn filmmakers. Ze willen per se echte filmstock met echte Panavision camera's en/of IMAX gaan gebruiken, en ze worden hierdoor geholpen door Kodak. Hun films moeten per se op het grote scherm vertoond worden. Beide zijn ook liefhebbers van 70mm cinema (met recente voorbeelden zoals Dunkirk en The Hateful Eight in die formaat vertoning). Beide hebben ook over Netflix gesproken, niet positief zal ik maar zeggen.

Mocht Netflix (als studio) de negende film van Quentin Tarantino gaan sponseren dan weet ik zeker dat QT het gaat eisen dat de negende film van Quentin Tarantino toch terecht komt in de cinema, desnoods via een andere partij. Denk aan de samenwerking tussen Paramount en Netflix. Paramount doet welles-waar alleen de cinema distributie voor de US.

Maar ik had beter de woorden van WillemJ kunnen overnemen. "Maar wie weet."

kaedir

Avatar

Mensen kijken naar acteurs, DiCaprio speelt dus het levert toch veel op geen risico lijkt me.

zetmoon

Avatar

De film gaat over de moord op o.a. Sharon Tate en dat ligt toch al gevoelig

nieuwslaatste nieuws

meest populair