Gerucht: Problemen voor peperdure Tarantino-film '#9'

Wil Sony de film nog wel maken?

Het gerucht gaat dat de negende film van Quentin Tarantino in de problemen is bij Sony. Er zouden een aantal factoren zijn die ervoor zorgen dat de distributeur er minder zin in heeft om de film die zich afspeelt in de jaren zeventig nog uit te brengen. Uiteraard is het een gerucht, maar in het licht van de recente verhalen rond Tarantino klinkt het niet vreemd.

De afgelopen tijd kwam Tarantino onder meer in opspraak rond een auto-ongeluk dat Uma Thurman meemaakte op de set van Kill Bill en verdedigde regisseur Roman Polanski, die een jong meisje aangerand zou hebben. Dat maakte dat Tarantino flink wat kritiek kreeg en nu schijnt Sony liever niet met hem geassocieerd te worden.

#9 moet een periodefilm worden die zich in 1969 afspeelt. De film schijnt een gigantisch budget van 200 miljoen dollar te hebben, waardoor het een flinke kluif wordt om quitte te spelen. De best verdienende Tarantino-film is Django Unchained en die bracht 425,5 miljoen dollar op. De vraag is dus of #9 het wel haalt om winstgevend te zijn.

De release van #9 staat gepland voor 9 augustus 2019.



NieuwsFilm

meest populair