Fox wil niet overgenomen worden door Comcast

Fox wil niet overgenomen worden door Comcast

Disney past beter.

De baas van 21st Century Fox, Peter Rice, weet het wel. Wat hem betreft wordt het bedrijf verkocht aan Disney en niet aan Comcast, al biedt dat laatste bedrijf mogelijk significant meer geld dan The Mouse House. "Ik geloof dat we heel goed bij Disney passen," vertelde hij volgens Variety.

Als Rice een keuze zou mogen maken, dan kiest hij zonder twijfel voor Disney. "We kijken er heel erg naar uit," vertelde hij over de reeds aangekondigde deal. Wellicht dat die iets te vroeg is gekomen, want waar Disney 52,4 miljard dollar bood voor de film- en televisiedepartement van Fox, wil Comcast naar het schijnt maar liefst 60 miljard dollar neerleggen.

Daarom wordt er op dit moment nog altijd gekeken naar de mogelijkheden om Fox alsnog naar Comcast over te zetten. De vraag is welke van de bedrijven het uiteindelijk wordt en dat lijkt deels af te gaan hangen van overheden, die moeten beslissen of ze toestemming geven voor de samenvoeging van twee grote bedrijven in de filmindustrie. Disney zou bijna een derde van de markt in handen krijgen als de overname van Fox doorgaat en dat is misschien wel heel erg veel.



NieuwsFilm

meest populair