Disney wil Netflix niet wegconcurreren

Disney wil Netflix niet wegconcurreren

Maar gewoon zijn eigen ding doen.

Disney laat weten er absoluut niet op uit te zijn om Netflix weg te concurreren. In 2019 lanceert Disney zijn eigen streamingdienst, waarbij het de bedoeling is om eigen films en series online te zetten. Maar wat Chief Strategy Officer Kevin Mayer betreft is het zeker niet de bedoeling om Netflix daarmee weg te concurreren. Sterker nog: Disney gaat zijn eigen producten aanbieden en niet proberen iets voor iedereen te maken, zoals Netflix en Amazon dat wel doen.

"Persoonlijk vind ik Netflix erg fijn," begon hij volgens Deadline. "Ze hebben een geweldig product. En ze doen het steeds beter op de markt. Wat wij gaan doen, is niet bedoeld om Netflix mee weg te concurreren of überhaupt mee te beschadigen."

Momenteel wordt er nog gezocht door Disney naar films en series die ze online kunnen zetten. Toch weet hij zeker dat het een kindvriendelijke dienst zal blijven, zelfs als de overname van Fox door zal gaan. De R-Rated films van die studio zullen naar Hulu gaan, waarin Disney na overname van Fox een meerderheidsaandeel krijgt.

Daarin lijkt ook wel een kans te liggen voor Netflix, dat juist wel alles bij elkaar heeft en dus een overkoepelende dienst aanbiedt. Maar met de vele blockbusters die Disney rijk is, kan het uiteindelijk natuurlijk niet anders, of de dienst wordt een succes.



NieuwsFilm

meest populair