Zeer lovende eerste recensies 'Isle of Dogs'

De nieuwste animatiefilm van Wes Anderson beleefde een zeer geslaagde première.

Kaj van Zoelen 16 februari 2018 12:20 in Algemeen
Isle of Dogs, de nieuwe animatiefilm van Wes Anderson, met stemmen van o.a. Bryan CranstonEdward NortonBill MurrayJeff GoldblumKen WatanabeGreta GerwigFrances McDormand, Scarlett Johansson en Tilda Swinton is één van de meest geanticipeerde films van 2018. De film beleefde net zijn wereldpremière op het filmfestival van Berlijn, en de eerste reacties van critici en recensies zijn zeer lovend en veelbelovend.

Indiewire noemt Isle of Dogs een 'Stop-Motion Stunner' over de vieze wereld waarin we leven (de film gaat over honden die op een vuilnisbelt leven in Japan), en prijst hoe de films van Anderson steeds fantastischer worden maar tegelijk ook oprechter. Daarnaast is de film ongelooflijk goed gemaakt en zijn meest vindingrijke tot nu toe.

Guy Lodge van Variety is iets gematigder, en zegt dat de film misschien niet 'een volwaardige maaltijd' is, maar desalniettemin toch de moeite waard is.

Thomas Humphrey is ook iets minder enthousiast, omdat de film wel bekend aanvoelt en niet meteen de schat is die Andersons eerdere films waren, maar dat het toch ook een puur plezier is om de film te kijken.

David Rooney van The Hollywood Reporter schrijft ondertussen dat Isle of Dogs enorm cult potentieel heeft, met unieke charme, slimme humor en een speels verhaal.

Jessica Kiang van The Playlist prijst de film voor zijn 'potente politieke commentaar' en de manier waarom de film de waarde van het perspectief van de outsider aansnijdt.

Scott Mendelsohn van Forbes noemt Isle of Dogs een filmisch genot, met geweldig acteerwerk en een echt origineel werk van een van de laatste Amerikaanse filmmakers van naam die nog niet door de franchise-machine is opgeslokt.

Ook Jonathan Romney van The Guardian sluit zich aan bij alle lof door Isle of Dogs enorm genietbaar te noemen.

Tenslotte noemt Hannah Woodhead van Little White Lies de film Andersons meest ingetogen sinds Rushmore en een filmische ode aan Japan, aan honden en aan je eigen groep vinden, waar die ook mag zijn ter wereld.

NieuwsFilm