Algemeen

Regisseur over alternatief einde 'Black Panther'

En waarom zat [SPOILER] niet in de film?

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FILMTOTAAL is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FILMTOTAAL. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FT

door Bram de Groot om 09:23 in Algemeen
Black Panther is hard op weg om de eerste film van 2018 te worden die de grens van $1 miljard passeert. En nu de superheldenfilm in de bioscoop te zien is, kan Ryan Coogler het hebben over de keuzes die hij maakte. Tijdens de The Empire Film Podcast sprak de regisseur enkele spoilers, waaronder een alternatief einde.

Het blijkt dat in de bioscoopversie van Black Panther juist het alternatieve einde te zien is, aangezien Coogler en zijn team tot aan de release veel wisselde met het slotstuk. "We bewogen heen en weer met de Verenigde Naties," aldus Coogler over de scène die uiteindelijk de mid-creditscène werd. "Die scène zat soms voor de slotscène in Oakland." Coogler geeft aan dat ze uiteindelijk de huidige versie gebruikten omdat het slot met het jongetje in Oakland emotioneel gezien meer impact zou maken, ook op T'Challa.

En wat heeft Coogler te zeggen over het korte filmpje helemaal aan het einde, met Bucky (Sebastian Stan) a.k.a. Winter Soldier (a.k.a. White Wolf?): "Dit was altijd gepland. We vonden hem een project voor Shuri, om hem te genezen. We hinten er al naar als Ross binnenkomt en zij zegt 'Oh, nog eentje'." En het genezen van Ross ten opzichte van Bucky was iets heel anders voor Shuri (Letitia Wright): "Hij zou ook spirituele ondersteuning nodig moeten hebben." Dit is ook de reden waarom hij niet eerder opdook: "Het zou potentieel problematisch kunnen zijn als er een groep Afrikanen aan het vechten zijn en er opeens een witte gast verschijnt. Hij zou iedereen overhoop schieten. Bucky is niet getraind om mensen vreedzaam te neutraliseren, hij is een moordenaar..."

Overigens worden Bucky's krachten wel ingezet tijdens het aanstaande Avengers: Infinity War. Hij dook namelijk al op in de trailers, samen met de helden uit Black Panther.

2 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

GreenHornet

Avatar

Dus Captain America krijgt een nieuw schild gemaakt van zelfde materiaal als zijn vorige schild.

chefry1983

Avatar

Buckys scene had ik niet verwacht.
Maar we weten nu ook niet waar 6e infinity stone zich bevind

nieuwslaatste nieuws