Berlinale 2018: de verrassende film 'Profile'

Berlinale 2018: de verrassende film 'Profile'

Een van de films die weet te verrassen dit jaar op het Berlijn filmfestival is 'Profile' met Shazad Latif en Valene Kane.

Shazad Latif en Valene Kane zijn vooral bekend vanwege bijrollen in films of hun werk in tv- series. Zo speelt Latif in Star Trek: Discovery en Valene Kane was te zien in The Fall. Voor Profile, dat onderdeel is van het Panorama- programma van het Berlijn filmfestival, zocht regisseur Timur Bekmambetov expres wat minder bekende acteurs voor zijn film en dat pakte met deze twee bijzonder goed uit.

Kane speelt een freelance journalist die als opdracht probeert te infiltreren in een ISIS netwerk voor jihadi- bruiden. Ze maakt een nepprofiel aan onder de naam Melody op Facebook, ze liked wat jihadi berichten en voor ze het weet neemt ene Bilel contact met haar op. Met hoofddoek op gaat ze met hem skypen. Om zijn vertrouwen te winnen, praat ze continue met hem en ontstaat er een band.

Als kijker begin je te zien dat de journalist haar focus verliest en echte gevoelens krijgt voor Bilel. En laat Latif in de rol zo charmant zijn, dat hij je als kijker ook inpakt. Is hij bezig als recruiter of vindt hij haar echt leuk? Dat het zich allemaal afspeelt op een computerscherm draagt nog extra bij aan de sfeer en bijzondere look van de film.

In Nederland is vooralsnog geen release bekend van de film.



NieuwsFilm

meest populair