Video

Het geluid van 'Star Wars: The Last Jedi' ontleed in 'The Ford of Sound' trailer

Hoe maken ze het geluid van lightsabers, BB-8 en Porgs?

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FilmTotaal is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FilmTotaal. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FT

door Kaj van Zoelen om 12:33 in Video
Altijd al willen weten hoe het geluid van lightsabers, BB-8 en Porgs wordt gemaakt? Kijk dan nu hieronder naar de trailer voor The Force of Sound, een film over hoe het voor twee Oscars genomineerde geluid van Star Wars - Episode VIII: The Last Jedi tot stand is gekomen. Geluid is heel belangrijk voor films, zeker voor dit soort films. ''Geluid is niet een laag bovenop het verhaal, geluid is het verhaal,'' aldus regisseur Rian JohnsonIn de documentaire wordt onder andere ingegaan op het noeste bloed, zweet en tranen die in het geluidsdesign van de laatste Star Wars-film is gestopt door een toegewijd team dat de geluiden zelf creëert en mixt. Zo blijkt dat het belangrijkste onderdeel van het geluid dat de Porgs maken, de schreeuw van een kalkoen is.

Maar er is daarnaast ook ruim aandacht voor het moment in Star Wars: The Last Jedi, wanneer er juist tien seconden lang helemaal geen geluid was.

Een krachtig moment, waarin de stilte meer zei dan met veel lawaai had gezegd kunnen worden. Dat was nooit zo sterk geweest, als het geluidsdesign tijdens de rest van de film niet zo bijzonder was, zo moet duidelijk worden uit The Force of Sound

3 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Ereptile

Avatar

K vind het altijd wel interessant en grappig om te zien hoe de geluidseffecten (foley) wordt gemaakt voor films :)

Master Of Films

Avatar

@Ereptile. Ik hoef natuurlijk niet te vertellen dat je een heel bekende foley effect ook kon zien in beroemde film.
Er was geen namelijk geen budget voor echte paarden, dan moet je het iets anders laten zien. Het geluidseffect van de paardenhoeven was geen enkele probleem.
nieuwslaatste nieuws

meest populair