Video

Trailer 'Five Fingers for Marseilles': nieuwe western waar je die niet verwacht

Een Zuid-Afrikaanse western die zo te zien helemaal in het genre past.

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FILMTOTAAL is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FILMTOTAAL. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FT

door Kaj van Zoelen om 13:09 in Video
In Zuid-Afrika maken ze tegenwoordig ook westerns, en aan de trailer van Five Fingers for Marseilles te zien ook nog eens westerns die zich kunnen meten met de Amerikaanse en Europese genregenoten van vandaag de dag. Kijk maar:Zuid-Afrika, ten tijde van de apartheid (1948-1990): De gemeenschap van Railway, vlak nabij de afgelegen stad Marseilles, is het slachtoffer van brute onderdrukking door de politie. Alleen de jonge 'Vijf Vingers' zijn bereid om in opstand te komen tegen hen. Hun strijd is vol passie maar ook onschuldig, totdat de heethoofdige Tau vol passie twee politiemannen doodt.

Tau slaat op de vlucht, zijn broeders en vrienden achterlatend, maar zijn actie zet een conflict in gang die zowel de Vijf Vingers als Marseille voorgoed verandert. Twintig jaar later komt Tau uit de gevangenis vrij, nu een brute en gevreesde crimineel, 'de Leeuw van Marseilles'. Maar met een leeg gevoel en veel littekens verwerpt hij geweld en keert terug naar huis om zich te herenigen met hen die hij had achtergelaten.

2 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

NoahMeeuws

Avatar

Wowowow, dit ziet er tof uit!

ThomasOMalley

Avatar

Eens, ik heb nog geen betere trailer gezien dit jaar.

nieuwslaatste nieuws