J.J. Abrams erg blij met afgerond script 'Star Wars IX'

Opnames ingepland.

Met de Blu-ray release van Star Wars: The Last Jedi in aantocht - en nog even het tussendoortje Solo: A Star Wars Story - begint de aandacht zich waarschijnlijk steeds meer te verleggen naar het afrondende Star Wars IX, van The Force Awakens-regisseur regisseur J.J. Abrams. De schrijver/regisseur heeft tijdens The Late Show with Stephen Colbert aangegeven dat het verhaal af is, aangezien hij het script heeft opgeleverd.

"Om vooraf al een script te hebben is iets waar ik niet altijd even gelukkig mee ben geweest," aldus Abrams. "Ik schreef deze met Chris Terrio, een genie, en ik vermaak me er prima mee." Dit betekent dat er op papier een (ongetwijfeld strikt geheim) einde aan de Skywalker Saga is, welke in 1977 startte met George Lucas' Star Wars, later omgedoopt in Star Wars: Episode IV - A New Hope.

Abrams onthulde ook dat het verhaal vanaf eind juli op de gevoelige plaat vastgelegd gaat worden. Dan starten namelijk de opnames, om de geplande verschijningsdatum van 20 december 2019 te halen.



NieuwsFilm

meest populair