Algemeen

J.J. Abrams erg blij met afgerond script 'Star Wars IX'

Opnames ingepland.

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FILMTOTAAL is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FILMTOTAAL. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FT

door Bram de Groot om 06:37 in Algemeen
Met de Blu-ray release van Star Wars: The Last Jedi in aantocht - en nog even het tussendoortje Solo: A Star Wars Story - begint de aandacht zich waarschijnlijk steeds meer te verleggen naar het afrondende Star Wars IX, van The Force Awakens-regisseur regisseur J.J. Abrams. De schrijver/regisseur heeft tijdens The Late Show with Stephen Colbert aangegeven dat het verhaal af is, aangezien hij het script heeft opgeleverd.

"Om vooraf al een script te hebben is iets waar ik niet altijd even gelukkig mee ben geweest," aldus Abrams. "Ik schreef deze met Chris Terrio, een genie, en ik vermaak me er prima mee." Dit betekent dat er op papier een (ongetwijfeld strikt geheim) einde aan de Skywalker Saga is, welke in 1977 startte met George Lucas' Star Wars, later omgedoopt in Star Wars: Episode IV - A New Hope.

Abrams onthulde ook dat het verhaal vanaf eind juli op de gevoelige plaat vastgelegd gaat worden. Dan starten namelijk de opnames, om de geplande verschijningsdatum van 20 december 2019 te halen.

23 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Chris23

Avatar

""k schreef deze met Chris Terrio, een genie,""
Het genie dat aan Justice League en Batman v Superman: Dawn of Justice heeft meegeschreven?
What can possibly go wrong? ;)

Mellie

Avatar

"Ik vermaak me er prima mee"
Het is altijd fijn als een regisseur een script heeft waar hij zich wel mee vermaakt.

Het zou wel pas echt nieuws zijn als hij had gezegd had dat hij een k*tscript heeft, maar dat hij maar probeert het beste ervan te maken!

GreenHornet

Avatar

had hij maar TLJ geschreven

Master Of Films

Avatar

Chris23 "Het genie dat aan Justice League en Batman v Superman: Dawn of Justice heeft meegeschreven?"
Schijnbaar willen ze nog steeds in hem geloven vanwege zijn Argo succes. Argo was trouwens ook nog eens een adapted screenplay. Abrams als ervaren schrijver/producent zou toch beter moeten weten. Voor de rest heeft Terrio niks bijzonders geschreven.

Akke Moeka Hara

Avatar

Hahahahaha, het zijn altijd getalenteerde mensen en genieën, alleen de uitkomst is altijd matig tot nog niet eens standaard.
Oh J.J. elke keer als ik nu jouw gezicht zie moet ik lachen, je brengt zoveel bucht naar buiten en nog zit je overal, het is alsof iemand kanker heeft maar de dokter denkt dat een ingegroeide teennagel de oorzaak van je problemen zijn, please fuck off irritant mannetje.

ThomasOMalley

Avatar

We hadden de termen keel-en oogkanker al van Akke mogen vernemen, maar nog geen kanker in combinatie met teennagels.

Master Of Films

Avatar

Het goede nieuws is dat de overlevingskansen van kankerpatiënten in Nederland is gestegen. Wat betreft kan Akke beter een ongeneeslijk ziekte uitkiezen ipv een chronisch ziekte.

Frietgezicht

Avatar

De eerste screening van Star Wars IX kreeg een positieve reactie van het testpubliek.

rukubrick

Avatar

toiletpapier script

Akke Moeka Hara

Avatar

Ojeej de politiek correcte figuren die denken als je het woordje kanker niet noemt het vanzelf wel weggaat.


#moraal snufkutten

J.J. Is gewoon een fuk up, alles na Lost bewijst het.
Hij is de bizarro Spielberg.

ThomasOMalley

Avatar

Nee hoor, je hebt hier de volledige vrijheid om je eigen woordenschat naar believen te gebruiken. Het was gewoon een observatie zonder waardeoordeel, het heeft niets met politieke correctheid te maken.

Maar bedankt voor de nieuwe term; ik was nog niet bekend met "snufkut".

Master Of Films

Avatar

"snufkut" klinkt lekker als een zeer politieke correct woordje.
Meteen indienen als Woord van het Jaar voor 2018.

ThreeEyesLion

Avatar

Hopelijk maakt hij nu gewoon episode 8 en wordt the last jedi vernietigd ;)

Akke Moeka Hara

Avatar

Ik heb opzettelijk 1x hiervoor het woordje kanker gebruikt, speciaal voor de moraal ridders, waar jij als moraal ridder mij ook gelijk nog een extra woodje kanker toekent.
Soort van demoniseren heet dat, ongeacht dat je liegt, toch maar even iets extra negatiefs toekennen aan iemand die niet aan mijn maatstaven voldoet.
Lekker man, lijkt wel een Black Panther panel hier, dislike this movie and you are racist.
Thanks omalley

Frietgezicht

Avatar

Juffrouw Ank zou het een snufvoorbips noemen.

Artificialis

Avatar

Akke Moeka Hara "Ojeej de politiek correcte figuren die denken als je het woordje kanker niet noemt het vanzelf wel weggaat."

Het wordt als een respectloze term beschouwd omdat er dagelijks mensen aan doodgaan. Terwijl anderen het nieuws moeten verwerken dat ze operaties, bestraling en chemokuur tegemoet gaan en soms met een terminale variant worden gediagnosticeerd, strooi jij rond met de term alsof het een stopwoordje is. Op zich prima als het in een bepaalde context wordt geplaatst, maar wat heeft jou opmerking met J.J. Abrams te maken? Er is een verschil tussen politiek incorrect zijn en ronduit schofferend. Een beetje respect voor deze mensen is wel op z'n plaats.

Master Of Films

Avatar

@Frietgezicht
Of snufgaatje, of snufspleetje, of snufspekje. Maar dat kan je Chris Terrio niet wijs maken. :P

Akke Moeka Hara

Avatar

Mensen gaan dood aan en in het verkeer, door ademnood door water door verstikking door moord door vervuiling door roekeloosheid etc etc.

Maar kanker mag je niet zeggen.

Kanker is allah van het westen, pas maar op als je die naam of benaming gebruikt ben je dit en dat.

En respect voor J.J. haha het is ronduit ironisch dat hij ook nog de initialen heeft van jar jar.

ThomasOMalley

Avatar

Akke "Ik heb opzettelijk 1x hiervoor het woordje kanker gebruikt, speciaal voor de moraal ridders, waar jij als moraal ridder mij ook gelijk nog een extra woordje kanker toekent."
Je kan er op z'n minst eerlijk over zijn...

Akke "Alsof ik al niet genoeg oogkanker heb."

Akke "Als je zoveel beeld materiaal en zoveel onzinnige series en films moet kijken om uiteindelijk aan te komen bij niks, is de kans op oogkanker zeer aanwezig."

Akke "Douglas, de man die keelkanker kreeg vanwege teveel kutjes likken."


Nu kan je mij een moraalridder noemen omdat ik simpelweg je eigen woorden citeer, maar het zou volwassener zijn als je gewoon verantwoordelijkheid neemt voor je wat je zelf zegt, toch?
Nogmaals, welke woorden jij gebruikt kan me aan m'n reet roesten. Je zal me er nergens op betrappen dat ik jou de mond probeer te snoeren omdat het niet strookt met mijn moraal.

Akke Moeka Hara

Avatar

De eerste twee die jij benoemt is gericht op waar het over gaat en zie ik als een geheel.
Dat van Michael Douglas kan ik niks aan doen, ik kan moeilijk het woordje kanker vervangen voor griep, als iemand kanker heeft lijkt het mij dat je dan zegt kanker.
Je kan mij willen afschilderen tot de kwaaie peer, maar keelkanker blijft keelkanker.

benjamin

Avatar

Master Of Films "Schijnbaar willen ze nog steeds in hem geloven vanwege zijn Argo succes. Argo was trouwens ook nog eens een adapted screenplay. Abrams als ervaren schrijver/producent zou toch beter moeten weten. Voor de rest heeft Terrio niks bijzonders geschreven."
Anderzijds is Argo wel het enige screenplay waar hij volgens mij als enige de credit gekregen heeft. Bij z'n DCEU-films weet je nooit waar nu precies het probleem bij hem lag of aan andere zaken.

chefry1983

Avatar

Na The Force Awakens was ik redelijk hoopvol. Film was misschien wel een kopie maar was geen zooitje qua verhaallijn en de film had een duidelijke opbouw. Na Rogue One had ik zoiets van: waar heb ik 2 uur naar zitten kijken?

The Last Jedi vond ik na afloop (helaas moest ik deze film een 2x keer bekijken tegen mijn zin in) geen beste film en was heel erg rommelig met veel overbodige karakters en verhaallijnen.

In de Han Solo film heb ik na het zien van de trailer en alle verhalen die je er over hoort weinig vertrouwen. Misschien valt het wel mee maar ik wacht eerst een recensie af voordat ik beslis om mijn geld aan een bioscoopkaartje uit te geven.

In deel 9 heb ik weinig zin. Ik heb er geen vertrouwen meer in

nieuwslaatste nieuws

meest populair