Video

Trailer 'Kings': Halle Berry, Daniel Craig en Los Angeles in chaos

Over de rellen van 1992 na het mishandelen van Rodney King.

door Rik Timmer om 09:24 in Video
De laatste keer dat we wat over rassenrellenfilm Kings hoorden, vernamen we dat Daniel Craig misschien naast Halle Berry zou optreden. Inmiddels is het drama al lang en breed af. Zie het resultaat beneden in de vorm van een trailer. Verantwoordelijk voor het schrijfwerk en de regie is de Turkse regisseuse Deniz Gamze Ergüven. Drie jaar geleden bracht ze het kritisch succesvolle Mustang uit.

Los Angeles, 1992. De spanningen lopen hoog op omdat de agenten die taxichauffeur Rodney King hebben afgetuigd voor de rechter moeten verschijnen. Millie voelt de druk in de omgeving, de manier waarop mensen met elkaar omgaan. Ze kan het niet helemaal goed vinden met haar buurman Obie, de enige blanke man die in de buurt woont. De twee veranderen echter in onwaarschijnlijke bondgenoten wanneer de agenten worden vrijgesproken en er overal rellen uitbreken.


Kings is samengesteld door diverse productieondernemingen, waaronder Bliss Media (Killing Gunther), Maven Pictures (Filth) en CG Cinéma (Personal Shopper). In de VS wordt het drama uitgebracht door The Orchard. Ergens aan het einde van april. Een Nederlandse releasedatum bestaat nog niet.

5 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Moviewheels

Avatar

Halle heeft weer eens een kwaliteits-film nodig. Na de Oscar is het echt bergafwaarts gegaan. Dit ziet er héél goed uit. Go Halle!!

Akke Moeka Hara

Avatar

En aint a damn thing changed for the black communities in 2018.

Sunspot

Avatar

Yep, ga dit zien, lijkt me een goeie film.

benjamin

Avatar

Trailer zag er niet slecht uit, maar eerste reacties lijken helaas toch tegen te vallen.

GreenHornet

Avatar

met Daniel Craig gaat het ook niet goed naast Bond

NieuwsFilm

meest populair