Duistere Baloo in Serkis-versie 'The Jungle Book'

En er zitten bloederige beelden in de film.

Jim Pedd 22 februari 2018 11:49 in Algemeen
Andy Serkis heeft tijdens een uitzending van Good Morning Britain voor het eerst details gedeeld over Mowgli. Zijn verfilming van The Jungle Book van Rudyard Kipling wordt wat anders dan de Disney-film die Jon Favreau ons in 2016 bracht.

Mowgli krijgt een wat duistere stijl vergeleken met de film van Favreau en moet dichter bij het bronmateriaal liggen. Het gevolg is volgens Serkis een film met PG-13 rating, voor bloederige beelden en een duistere Baloo. Die beer kennen we dankzij de Disney-films eigenlijk als een zingende en vrolijke beer, maar dat zal nu anders zijn.

"Hij is behoorlijk vriendelijk," begon Serkis over het personage dat hij zelf speelt. "Maar hij is ook behoorlijk gehard in deze film. Een duistere Baloo." Hij zal geen schurk zijn in deze film, maar wel een wat minder vriendelijke kant kennen. Hoe Serkis dat precies voor ogen heeft, moeten we nog zien.

Mowgli staat gepland voor release op 18 oktober. De film heeft hoofdrollen voor Serkis als Baloo, Benedict Cumberbatch als Shere Khan, Cate Blanchett als Katt, Naomi Harris als Nisha, Christian Bale als Bagheera en Rohan Chand als Mowgli.

NieuwsFilm