Algemeen

Eindelijk eerste beeld Terry Gilliams 'The Man Who Killed Don Quixote'

Na twintig jaar en talloze tegenslagen is 't eindelijk echt.

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FILMTOTAAL is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FILMTOTAAL. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FT

door Jim Pedd om 12:27 in Algemeen
Regisseur Terry Gilliam heeft er maar liefst twee decennia aan moeten trekken, maar nu is het eindelijk gelukt. The Man Who Killed Don Quixote komt er daadwerkelijk aan. Vandaag is er voor het eerst een foto naar buiten gebracht van de film, die ons Adam Driver en Jonathan Pryce toont.

Het beeld toont ons Pryce, die de rol van Don Quxote speelt, een man die er helemaal van overtuigd is dat hij ridder is. Achter hem zien we Adam Driver, die een advertentiemaker speelt en per ongeluk in het zeventiende eeuwse Spanje belandt. Als Quixote hem ziet, denkt hij Sancho Panza gevonden te hebben en begint er een avontuur.

Dit is gek genoeg niet de eerste keer dat de opnames van Don Quixote plaatsvonden. Eerder probeerde Gilliam het meesterwerk van Cervantes te verfilmen met Johnny Depp en Jean Rochefort, maar die poging werd geteisterd door tegenslagen. Het budget werd tijdens de pre-productie steeds kleiner gemaakt, de set werd door meerdere stormen getroffen, NAVO-vliegtuigen maakten de opnames moeilijk en acteur Rochefort brak een ruggenwervel en moest stoppen met de opnames. Uiteindelijk werden ze nooit afgerond, met dit verhaal als gevolg.

Nu heeft Gilliam zijn film dan echter eindelijk kunnen maken en naderen we een release. Wanneer precies is dan weer niet bekend; Amazon zal de film uitbrengen op een nog nader te bepalen datum.

3 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Master Of Films

Avatar

Terry Gilliam, 1 van favo Python mensen en een bizarre + geweldige filmmaker. Zeer fijn dat Pryce weer met hem samenwerkt.

Tycho Nestoris

Avatar

Mooi om te zien dat Don Quixote eindelijk gemaakt wordt. Ik hoop dat de film het niveau bereikt van Brazil of Twelve Monkeys.

Ed Crane

Avatar

...of Fear And Loathing In Las Vegas

nieuwslaatste nieuws