Natalie Portman onthult ijselijke ontmoeting met manipulatieve producent

Natalie Portman onthult ijselijke ontmoeting met manipulatieve producent

Ze heeft wel honderd MeToo-verhalen.

Zoals Jane Got a Gun-actrice Natalie Portman zelf vertelt aan Porter Magazine is ze nog lang niet klaar met het onthullen van verhalen over seksuele intimidatie. Eerder sprak ze al over het ontvangen van een benauwende fanbrief toen ze 13 was, nu gaat ze iets verder in de tijd. Deze keer gaat het om een filmproducent die haar het hof probeerde te maken in zijn privévliegtuig.

"We waren maar met zijn tweeën en er was één bed opgemaakt. Er is niets gebeurd, ik ben niet aangerand. Ik had er wel een punt van gemaakt en zei: 'Hier voel ik mij niet gemakkelijk bij.' En dat respecteerde hij. Maar dat was absoluut niet oké, begrijp je me? Dat was echt onaanvaardbaar en manipulatief. Ik was bang."

Volgens de 36-jarige Portman is er een reden waarom ze het nooit eerder over zulk soort aanvaringen heeft gehad: de andere actrices die naar voren zijn gekomen met hun nachtmerries. "Eerst dacht ik 'Ik heb niet zo'n verhaal' en daarna 'O, wacht eens, ik heb er wel honderd.' En ik denk dat er veel mensen zijn die zulke afrekeningen met zichzelf hebben. We dachten dat het altijd vanzelfsprekend was, een onderdeel van het proces."

Wederom benadrukt de actrice hoe belangrijk de bevrijdende beweging is. "Ik denk dat het van belang is dat we alle mensen erkennen die naar voren zijn gekomen. Zij hebben deze culturele verandering gemaakt. Vele mensen hebben al zo lang hier over gesproken terwijl niemand het hoorde, voornamelijk gekleurde vrouwen, dus het is erg belangrijk dat de industrie luistert."



NieuwsFilm

meest populair