Bollywood-legende Sridevi overleden

Bollywood-legende Sridevi overleden

Ze werd beschouwd als de filmgodin van de Hindi-cinema.

Bollywood heeft een van zijn grootste sterren verloren; de gigantisch populaire en bekende Sridevi is namelijk onverwachts overleden. De legendarische Bollywood-actrice kreeg plotsklaps een hartaanval, die haar fataal is geworden. Ze werd slechts 54 jaar oud, maar was toch al decennialang actief in de filmwereld; zo brak ze al op jonge leeftijd door in Solva Sawan in 1978. Haar eerste echte grote succes volgde enkele jaren later met Himmatwala.

Daarna had ze de rollen voor het uitkiezen en groeide ze uit tot een van de meest gevraagde sterren in Bollywood. Ook werden de nodige rollen en films speciaal voor haar geschreven. Ze was te zien in meer dan 300 films, waaronder nogal wat populaire Bollywood blockbusters. Toch trok ze zich eind jaren negentig grotendeels terug uit de filmindustrie om zich op haar gezinsleven te richten. Meer dan 10 jaar later maakte ze een succesvolle comeback.

Sridevi stond vooral bekend om haar talent voor dans, een van de belangrijkste elementen in Bollywoodfilms. Haar dood wordt dan ook gezien als een groot verlies voor de filmindustrie en het land. Ze gold dan ook als de eerste echte vrouwelijke superster in de Indiase filmwereld. Verscheidene bekendheden reageerden op sociale media en in het land zelf werden ook meerdere gedenktochten gehouden als eerbetoon aan de actrice.



NieuwsFilm

meest populair