Einde The Weinstein Company nabij

Einde The Weinstein Company nabij

Na alle beschuldigingen van seksuele intimidatie tegen Harvey Weinstein lijkt dat de enige optie.

De ooit zo gewaardeerde studio The Weinstein Company heeft wel heel snel een val doorgemaakt. Als gevolg van de vele beschuldigingen van seksuele intimidatie tegenover producent Harvey Weinsein - tevens een van de oprichters van de filmstudio - werden veel van de projecten van de studio stopgezet, op de plank gelegd of verkocht.

De gevolgen hiervan zijn zo groot, dat het bedrijf volgens The Hollywood Reporter failliet is gegaan. Eerder was er nog het verhaal dat de studio wellicht verkocht zou worden, maar dat plan is dus niet geslaagd. Gesprekken werden met investeerders Ron Burkle en Maria Contreras-Sweet gevoerd, maar volgens het bedrijf hielden zij zich niet aan afspraken en waren de gesprekken daarom geklapt.

De hoop van het bedrijf is dat het op die manier alsnog iets aan geld over kan houden. De kans dat er nog films onder het Weinstein-label uitkomen is namelijk vrij klein, maar vermoedelijk zal men proberen de films, series en andere eigendommen te verkopen aan andere partijen, of proberen onder een andere naam verder te gaan.

Duidelijk is dat dit vermoedelijk het einde is van toch een prima filmstudio, die ten onder is gegaan aan het wangedrag van een van zijn oprichters.



NieuwsFilm

meest populair