Alle toekomstige DCEU-films moeten uniek zijn

Alle toekomstige DCEU-films moeten uniek zijn

Dat belooft producent Charles Roven.

Producent Charles Roven sprak met de site Comic Book over de toekomst van het DCEU. Hij belooft fans nu dat elke nog te lanceren film iets nieuws zal bieden aan het publiek en ook verfrissend zal zijn. Geen herhalingen van zaken die we al kennen dus. Momenteel zijn er maar drie DC-films gepland: Aquaman, Shazam! en Wonder Woman 2 en staat er nog een hele reeks andere producties gepland.

De bedoeling is dat al die films behoorlijk uniek worden. "Warner Brothers heeft - nog voordat Wonder Woman uitkwam - standalone-personages ontwikkeld, zoals ze dat met The Joker en Scorsese gedaan hebben. Ze hebben een projecten en ze hebben een aantal andere projecten, waaronder een Batman-film en andere producties, waar allemaal verschillende regisseurs aan werken. Dat betekent dat er dus geen gemeenschappelijkheid in de creatieve processen achter wat elk van die regisseurs doet hoeft te zitten. Het mooie daarvan is dat er dus een constante frisheid in zal zitten."

Deze aanpak zou wel eens ervoor kunnen zorgen dat de DC-films van de toekomst wat unieker overkomen. De voorgaande films hadden allemaal hetzelfde duistere gevoel en kwamen in sommige opzichten over als een herhaling van voorgaande producties. Door zich meer te richten op losstaande projecten, in plaats van het bouwen aan dat DCEU, kan Warner wellicht voor een beter en unieker universum zorgen.



NieuwsFilm

meest populair