Keert Red Skull terug in 'Avengers: Infinity War'?

Keert Red Skull terug in 'Avengers: Infinity War'?

Fans hopen het al jaren.

Fans speculeren er al over sinds de release van Captain America: The First Avenger (2011); keert de slechterik Red Skull (Hugo Weaving) ooit nog terug? Ging hij daadwerkelijk dood in het eindgevecht tegen held Captain America (Chris Evans)? Al een tijdje gaan er geruchten rond dat de populaire kwelgeest terugkeert in Avengers: Infinity War. Zou een stripboekje, ter inleiding van die film, die verrassing verklappen?

Marvel maakt zich gereed voor de release van haar aankomende superheldenspektakel Avengers: Infinity War. Zoals de stripboekengigant in het verleden weleens vaker heeft gedaan, heeft Marvel nu ook weer ter voorbereiding op Infinity War een prequel-stripboek uitgebracht. Een aantal weken geleden konden fans het eerste deel al lezen en deze week is het tweede deel verschenen. De focus van het verhaal ligt dit keer op de Infinity Stones, de machtige stenen die de paarse titaan Thanos probeert te verzamelen om het gehele universum mee te kunnen beheersen.

Leeft de Red Skull nog?
Een grote onthulling uit deze prequel is dat slechterik Red Skull waarschijnlijk nog leeft. In The First Avenger zagen we hoe deze rode maniak de Tesseract, een blauwe kubus die de Space Stone bevat, vasthield en daarmee als het ware werd opgezogen. In de film lijkt het net alsof zijn lichaam oplost en daarmee dus dood gaat. In het onderstaande stripverhaal zien we die gebeurtenis nog een keer. Opvallend is het Fooshhhhh-geluidseffect. Dit, in combinatie met de tekeningen, lijkt er meer op te duiden dat de Red Skull is weggezogen naar een andere planeet, een kracht die ook prima zou passen bij de kenmerken van de Space Stone.

Bekijk de afbeelding
Met het verschijnen van deze inleidende strip, is het speculeren over de mogelijke terugkomst van de iconische slechterik weer volop begonnen. Marvel zou met deze zet vast en zeker een hoop fans enorm blij maken. Acteur Hugo Weaving hoeven we in ieder geval niet terug te verwachten in de rol. Hij heeft in het verleden aangegeven absoluut geen interesse te hebben om de rol ooit nog te spelen. Maar gezien het feit dat zijn gezicht bedekt was onder een dikke laag make-up, kan de rol, zeker met de technieken van vandaag de dag, gemakkelijk worden overgenomen door een andere acteur.

Opvallend: het gerucht komt uit het Marvel-kamp zelf
Overigens, ondanks dat hiermee de terugkeer van de Red Skull allesbehalve zeker is, is het toch wel interessant om te vermelden dat acteur Samuel L. Jackson zijn afwezigheid in Captain America: Civil War (2016) ooit tijdens een interview verklaarde met het feit dat zijn personage Nick Fury "naar 'The Skull' aan het zoeken was". Jackson schrok toen duidelijk zelf ook van die uitspraak en verklapte toen dus al mogelijk de terugkeer van de rode schedel. Anderzijds is Marvel normaal heel voorzichter met zulke spoilers, ook tegenover haar acteurs.


Wat er allemaal van waar is zullen we vanzelf zien als op 25 april Avengers: Infinity War verschijnt in de Nederlandse bioscopen.

NieuwsFilm

meest populair