John Williams stopt na 'Episode IX' mogelijk met 'Star Wars'

John Williams stopt na 'Episode IX' mogelijk met 'Star Wars'

De regisseur lijkt er klaar mee.

Het lijkt erop dat componist John Williams na Star Wars: Episode IX mogelijk stopt met het maken van muziek voor de franchise. Sinds de eerste film van George Lucas in 1977 in première ging, maakt Williams de iconische muziek voor de films. Maar sinds hij The Force Awakens deed, denkt hij over een vertrek.

Na zijn Oscar-nominatie voor The Last Jedi, vertelde Williams tijdens een interview met KUSC dat hij mogelijk wil vertrekken als de laatste film van J.J. Abrams in 2019 in de bioscoop draait. "We weten dat J.J. Abrams bezig is met de voorbereiding van Episode IX, en de muziek daarvan mag ik hopelijk volgend jaar voor hem maken. Ik kijk ernaar uit. Het zal de reeks van negen afronden. En dat is dan genoeg voor mij. Disney zal de boel verder brengen. Zoals je weet heeft Disney de rechten op Lucasfilm gekocht en zullen ze vermoedelijk nog decennia door willen gaan, misschien met allerlei Star Wars-gerelateerde attracties."

Natuurlijk is Williams allang niet meer de enige componist die bezig is met de franchise. Zo componeerde hij niet de muziek van Rogue One, die eer viel ten beurt aan Michael Giacchino. En de muziek van Solo wordt verzorgd door John Powell (waarbij het themanummer van Williams komt). Kortom: er is wel al een precedent voor het vertrek van Williams, maar zijn dna zal altijd voelbaar blijven in de franchise.



NieuwsFilm

meest populair