Waarom deze actrice 'Black Panther'-rol weigerde

Waarom deze actrice 'Black Panther'-rol weigerde

Maar spijt heeft ze niet.

Vooraf werd een film over Black Panther als riskant gezien door filmstudio's. Er werd namelijk al jaren gekeken hoe het Marvel-personage naar het witte doek vertaald zou kunnen worden en het was uiteindelijk Marvel Studios die het aandurfde om de Wakandese held een eigen film te geven. Actrice Amandla Stenberg had bijna in de film gezeten, maar weigerde.

Tijdens Toronto International Film Festival gaf de actrice, bekend uit The Hunger Games en Everything, Everything, aan waarom ze ervoor koos om geen Wakandees te spelen.


Bekijk de afbeelding"Ik had bijna, echt bijna de rol en ze waren van 'wil je hiermee doorgaan?' En ik was van, dit is niet juist. Het zijn allemaal acteurs met een donkere huid die Afrikanen spelen en ik denk dat het toch raar was geweest om mij als bi-raciale Amerikaan met een Nigeriaans accent te zien als iemand van deze kleur als alle andere in de film. Het was echt moeilijk om zo'n besluit te nemen, maar ik heb er geen spijt van." - Amandla Stenberg

Onderwijl houdt het succes van Ryan Cooglers Black Panther aan. De wereldwijde opbrengst is afgelopen dagen opgelopen tot ruim $760 miljoen.

NieuwsFilm

meest populair