Actrices negeren massaal beschuldigde presentator op rode loper Oscars

Actrices negeren massaal beschuldigde presentator op rode loper Oscars

Dit alles in het kader van #metoo!

Gisteren werd er tijdens de uitreiking van de Academy Awards de nodige aandacht geschonken aan de actuele maatschappelijke discussie rondom seksuele intimidatie. Waar veel actrices tijdens de Golden Globes nog in het zwart verschenen op de rode loper, werd er ditmaal gekozen voor een kleurrijk regenboogthema. Er werden wel meer statements gemaakt op de rode loper gisterenavond. Zo werd E!-presentator Ryan Seacrest door veel topactrices genegeerd. Seacrest wordt namelijk ook beschuldigd van seksuele intimidatie.

Presentator Ryan Seacrest doet al jaren verslag vanaf de rode loper tijdens de Oscars voor de Amerikaanse entertainmentzender E!. Waar Seacrest normaal een hoop beroemdheden voor zijn camera weet te krijgen, had hij daar nu behoorlijk wat moeite mee. Veel bekende Hollywoodsterren weigerden zich te laten interviewen door de van misbruik beschuldigde presentator. Zo wilden actrices als Meryl Streep, Margot Robbie, Sally Hawkins, Saoirse Ronan, Jennifer Lawrence en Emma Stone geen vragen van hem beantwoorden en liepen ze Seacrest straal voorbij.

Het hele tafereel leverde nogal wat ongemakkelijke beelden op, daarom heeft zender E! besloten om de verslaggeving van de Oscars vanaf volgend jaar anders aan te pakken. Of Seacrest dan ook weer mag verschijnen namens de zender om verslag te doen, is nog niet bekend. De keuze van E! kon dit jaar in ieder geval rekenen op een hoop kritiek. Seacrest wordt door zijn voormalige styliste Suzie Hardt beschuldigd van seksueel wangedrag. Hardt werkte ook bij E!. Seacrest ontkent haar beschuldigingen aan zijn adres en voorlopig lijkt zijn baas dus nog achter hem te staan.



NieuwsFilm

meest populair