Simon Kinberg toch nog bezig met 'Star Wars'-film

Maar welke?

Simon Kinberg kennen we bovenal als producent van de X-Men films van filmstudio Fox. Maar hij schijnt ook een Star Wars-film te schrijven. Dat nadat hij eerder de afgelopen jaren meewerkte aan de serie Star Wars Rebels. Nu mag hij volgens Deadline ook een eigen film maken.

Kinberg "schrijft momenteel een aankomende Star Wars-film" meldt Deadline. Kinberg zou eerst de Boba Fett-film van Josh Trank schrijven, maar die stapte op en daardoor zou het project ook niet meer in de maak zijn. Maar ondertussen zoekt Lucasfilm en ook Disney wel nog naar nieuwe mensen om de franchise te dragen.

Een aantal van de projecten die in ontwikkeling zijn, schijnen rond Obi-Wan Kenobi, Master Yoda en Jabba the Hutt te draaien. Niets daarvan is zeker, maar Lucasfilm probeert meer nadruk te leggen op de spin-offs, zodat er niet meer alleen aan Skywalkers gedacht hoeft te worden. Dat de studio daar hard aan werkt bleek ook wel:

Momenteel worden er buiten de saga twee nieuwe filmreeksen ontwikkeld: eentje door Rian Johnson, die eerder Star Wars: The Last Jedi regisseerde. Ook ontwikkelen Game of Thrones-showrunners David Benioff en D.B. Weiss een nieuwe reeks. Veel is daar niet over bekend, behalve dat de eerste in de loop van 2020 uit zal komen.

NieuwsFilm

meest populair