Critici kunnen weinig met Disney's 'A Wrinkle in Time'

Critici kunnen weinig met Disney's 'A Wrinkle in Time'

Rimpels in het voorhoofd...

De afgelopen jaren stampt Walt Disney het ene na het andere succes uit de grond. Deze maand verschijnt A Wrinkle in Time, gebaseerd op het sciencefiction-fantasyboek uit 1962 van de Amerikaanse schrijver Madeleine L'Engle. Na de al wisselende eerste online reacties, zijn nu ook de eerste recensies online verschenen. Een nieuw succes?

De film met de jonge namen Storm Reid en Levi Miller en de bekende namen Chris Pine, Gugu Mbatha-Raw, Oprah Winfrey en Reese Witherspoone staat voorlopig op een magere 42% op Rotten Tomatoes, na 78 recensies en met een 5.1/10 als gemiddelde beoordeling. Hieronder passages uit zes recensies:

TheWrap
"Met krachtige kleuren, felle patronen en uitbundige kinderen wurmt deze nieuwe blik van regisseur Ava DuVernay op "A Wrinkle in Time" zich een weg door tijd en ruimte, zelfs als deze niet helemaal weet te landen."

CNN.COM
"Ava DuVernay's spetterende verfilming roept zelden de magie op waar deze naar streeft - niet een volledige verspilling van tijd, zeker niet, maar te alledaags om een goede film te zijn."

Variety
"A Wrinkle in Time is enorm onevenwichtig, vreemdig spanningsloos, en wat betreft de toon erg verspreid. En deze vertrouwt op kamerbrede muziek om de ontbrekende emotionele connectie te bieden en enorme plotgaten te pleisteren."

USA Today
"De kracht van de liefde kan zo weinig doen in Disney's onechte A Wrinkle in Time ... over de hele linie zal deze teleurstellende Tijd door de frustratie meer dan een beetje rimpels in het voorhoofd veroorzaken."

San Francisco Chronicle
"Er is iets chronisch met A Wrinkle in Time waardoor deze niet van de grond komt. De film valt ook niet op de grond, maar het hangt gewoon een beetje terwijl deze zou moeten stijgen."

Rolling Stone
"Iedere generatie krijgt de The NeverEnding Story die zij verdient. Dit zou nog wel eens onze kunnen zijn."


A Wrinkle in Time van regisseur Ava DuVernay (Selma) verdwijnt de wetenschapper Alex Murry plotseling. Zijn dochter Meg onderneemt samen met broertje Charles Wallace en haar vriend Calvin O'Keefe een groots avontuur. Alex werkte aan een speciaal project voor de overheid, de tesseract, waarmee men gebruik kan maken van de vijfde dimensie. Een tesseract is een vierdimensioneel object, een hyperkubus. Meg en haar kompanen gebruiken de tesseract om verschillende, kleurrijke planeten af te reizen, op zoek naar haar vader.

NieuwsFilm

meest populair