Algemeen

Hoofdrolspeelster Alicia Vikander kritisch op 'Tomb Raider'

Heel blij is ze niet met het gebrek aan vrouwen in de film.

door Jim Pedd om 11:59 in Algemeen
Alicia Vikander is straks te zien als de nieuwe Lara Croft. Maar de actrice is nu al kritisch op Tomb Raider. Waarom? Omdat er te weinig vrouwen in de film zitten. Tijdens de The One Show van de BBC vertelde de 29-jarige actrice dat ze teleurgesteld is dat alle rollen, op twee na, naar mannen zijn gegaan.

"Ik mocht samenwerken met Kristin Scott Thomas en zij is een buitengewoon actrice, maar ik kan me vinden in de kritiek. Ik vroeg het me af toen we op dat eiland waren, waar alle vrouwen waren. Ik was echt naar ze op zoek," aldus de actrice.

En inderdaad: als we kijken, zijn er niet heel veel vrouwen gecast in Tomb Raider. Vikander speelt natuurlijk de hoofdrol van Lara Croft, en dan is er Kristin Scott Thomas die de rol van Ana Miller speelt. Dat is teleurstellend, want de franchise steunt immers op een vrouwelijke hoofdpersoon.

Vanaf 15 maart in de bioscoop.

24 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Mav Damian

Avatar

Had gehoopt dat ze kritisch ging zijn over iets anders van de film. Als dat het grootste probleem is in de film? Nee tuurlijk kan dat ook een probleem zijn, maar het is geen Wonder Woman film of een Xena aflevering.

Ereptile

Avatar

*zucht* is een vrouw meer nodig voor de kwaliteit van een film? Ja of nee? Voegt het wat extra's toe?

GreenHornet

Avatar

waar maakt zij zich druk om, wij moeten er druk om maken dat er niet meer vrouwelijk schoon op het eiland zit.

soprano077

Avatar

dan had ze de rol niet moten accepteren.

Goov25

Avatar

Een vrouw als de alles overwinnende hoofdpersoon (inclusief alle mannen) en nog is het niet goed?

Master Of Films

Avatar

Het mag duidelijk dat de film gebruik maakt van beide delen (TR 2013 en Rise). Ik ga er vanuit Ana Miller gebaseerd is op Ana (voormalig lover van Richard en zus van Trinity's Konstantin). Tenzij ik mij vergis had Ana in de Rise game een onbekende achternaam, dus hebben de makers vermoedelijk de achternaam van Guy Miller, de creative manager van Tomb Raider 1996, gebruikt.

Neem ook aan dat Samantha, Sofia en Steph geen rol spelen in deze film. Voor de rest kan ik ook niet 1,2,3 andere dames uit de deze 2 games halen. Zou ook wel vreemd zijn als b.v. Natla tevoorschijn komt.

SeanDeNiro

Avatar

Wat een hypocriete schijtbullshit. Mannen zijn veel veelzijdiger dan vrouwen. Humor, grof geweld, actie, high tech zijn steekwoorden die bij mannen passen. Eye candy is een steekwoord dat bij vrouwen hoort. En tieten natuurlijk want Alicia heeft wel een topje aangetrokken ipv verhullende kleding. Zo hypocriet & schijnheilig is ze dan ook wel weer.
Gohstbusters is het perfecte voorbeeld, een film ingevuld met mannen is top, met vrouwen een inferieur aftreksel.

GreenHornet

Avatar

Vroeger was je als vrouw blij dat er een eiland was vol met mannen. Hollywood is echt door het slaan.

Maak je een film over een man die omringd is door alleen vrouwen is het seksistisch dan is het ook weer niet goed.

horizon

Avatar

^Die Sean, Genderbender wat die is.

Tomb Raider 2013 heeft drie vrouwen in spel aan de "survivor" kant plus vijf mannen als ik het goed heb.
De rest is mannelijk "Arrow-fodder" voor Lara.

Master Of Films

Avatar

De rest is mannelijk "Arrow-fodder" voor Lara.

Beste vervangster van Oliver Queen/Arrow in de Arrowverse. :D

Decepticon

Avatar

Het is teleurstellend?
Idd, wat een gejank weer, klaag dan vooraf voordat je de rol neemt, of neem de rol niet.

Goku32

Avatar

Jezus wat kinderachtig van die vrouw zeg. Ze krijgt toch gewoon betaald voor die film. Ben al lang blij dat er niet zoveel vrouwen in die film zit. Dit is echt zo een actie waardoor ik deze film niet meer ga checken. Klein kind deze persoon

Mav Damian

Avatar

Voor de duidelijkheid Vikander was eerst gecast in de film als Lara Croft. Ze kon dus nu niet weten hoeveel vrouwen er in zullen spelen. Als dat haar kritiek is dat maar zo.

Shifty777

Avatar

Mav Damian: dan lees je toch het script voordat je een rol aanneemt? Dan lees je van te voren welke rollen er voor mannen en vrouwen zijn.

JIGSAW8

Avatar

Hetzelfde is ook met wonder woman gebeurt ja oke je hebt heelveel amazones enzo maar die komen heel kort voor in de film

Djipko

Avatar

In mijn ogen is Lara Croft gewoon een vrouw die kont schopt in een door mannen gedomineerde wereld. altijd zo geweest toch. dan zijn er geen vrouwen. en dat wist ze.... ik snap het witte voetje halen wel, maar in de spiegel kijken naar je eigen hypocrisie zit hier niet bij.

Judge

Avatar

weg met vrouwen!

benjamin

Avatar

Wel een aparte manier van je film te promoten.

Ed Crane

Avatar

Ja da's de Jim Carrey-methode.

Ang3l

Avatar

Is ook wel vreemd, want in t team van het spel zitten WEL 2 andere sterke vrouwenrollen. Dus die zijn er bewust uitgelaten? Of volgens ze totaal het verhaal van de reboot niet?

ThomasOMalley

Avatar

SeanDeNiro "Mannen zijn veel veelzijdiger dan vrouwen. Humor, grof geweld, actie, high tech zijn steekwoorden die bij mannen passen. Eye candy is een steekwoord dat bij vrouwen hoort. En tieten natuurlijk want Alicia heeft wel een topje aangetrokken ipv verhullende kleding. Zo hypocriet & schijnheilig is ze dan ook wel weer.
Gohstbusters is het perfecte voorbeeld, een film ingevuld met mannen is top, met vrouwen een inferieur aftreksel."
Misschien een leuk idee om dit op moederdag voor je moeder op een kaartje te zetten, weet ze direct hoe jij over haar denkt en wat voor een respectloos, onwetend, vrouwonvriendelijk ventje ze heeft opgevoed.

Master Of Films

Avatar

^pwned by ThomasOMalley ;)

Of het nou misbruik is van vrijheid van meningsuiting laat ik even in het midden. Maar onze SeanDeNiro zegt wel zonder blikken en blozen wat hij denkt. Wat wel eens tegen de normen en waarden (van deze tijd) tegen de schenen schopt. Hij komt er ook vooruit door toe te geven dat hij o.a. een racist is, zonder in de slachtoffer rol te gaan raken. I'l give him that much.

ThomasOMalley

Avatar

Ik ontken ook niet dat er een andere manier is om kinderen te baren. Om vrouwen te beschrijven als ‘eye candy’ en ‘tieten’ lijkt me gewoon nogal kort door de bocht. Ik denk dat het vrij realistisch is om te beweren dat mensen die zo simplistisch denken het inkomen van hun vrouw straks hard nodig hebben om rond te komen.

ThomasOMalley

Avatar

Dat zou kunnen, maar ik heb mijn kennis in ieder geval niet gehaald uit een biologieboek.

NieuwsFilm

meest populair