Verdwijnt Harvey Weinstein binnenkort toch achter de tralies?

Verdwijnt Harvey Weinstein binnenkort toch achter de tralies?

De politie zou voldoende bewijs hebben verzameld om hem snel te arresteren.

Naar verluidt heeft de New Yorkse politie voldoende bewijs verzameld om de van seksueel beschuldigde Hollywoodproducent Harvey Weinstein officieel te kunnen arresteren. New York is een van de staten waarin onderzoeken tegen de inmiddels gevallen studiobaas lopen. Nu is het aan de officier van justitie om groen licht te geven voordat Weinstein daadwerkelijk kan worden opgepakt.

Sinds vorig jaar oktober ligt filmproducent Harvey Weinstein behoorlijk onder vuur nadat tientallen vrouwen hem publiek beschuldigden van seksueel wangedrag. Weinstein heeft al die tijd die verhalen afgedaan als leugens, maar de vele vermeende slachtoffers van Weinstein waren toch reden genoeg voor de diverse politiedistricten om onderzoek naar de oud-studiobaas te gaan doen.

De recherche heeft de afgelopen maanden de zaak onderzocht. Hoewel het vinden van bewijzen in dergelijke zaken, die pas jaren later aan het licht komen, lastig is, denkt de politie nu toch genoeg overtuigend bewijs bij elkaar te hebben verzameld, waaronder telefoongegevens, zakelijke administratie en medische bewijzen.

Inmiddels heeft de recherche in New York het dossier overgedragen aan de plaatselijke officier van justitie. Het is aan justitie om daadwerkelijk te bepalen of de politie Weinstein mag gaan arresteren of niet. Een woordvoerder wilde niet reageren op het nieuws. Voor de slachtoffers van Weinstein zal dit in ieder geval een kleine opluchting zijn.



NieuwsFilm

meest populair