Ruimtefilm 'Captain Marvel' geïnspireerd door 'Terminator 2'

Ruimtefilm 'Captain Marvel' geïnspireerd door 'Terminator 2'

En een ode aan de actiekomedies uit de jaren 90.

Over een jaar draait Captain Marvel net een paar dagen in de bioscoop. Dit wordt de eerste solofilm in het Marvel Cinematic Universe met een vrouwelijk personage als de voornaamste held. Kevin Feige sprak met Entertainment Weekly over de film en liet weten dat deze grotendeels in de ruime afspeelt en dat het een ode wordt aan actiefilms uit de jaren 90.

"We wilden een film maken voor dat Nick Fury enig idee had over de andere helden en gekke dingen in de wereld," aldus Feige over de situatie dat Brie Larsons Carol Danvers de eerste superheld is die Samuel L. Jacksons Nick Fury leert kennen. "Dit gaf ons ook de ruimte om over andere genres te praten. Het wordt een soort van jaren 90 actiefilm."

En naar welke jaren 90 actiefilms is er ter inspiratie gekeken? "De actie-elementen uit Terminator 2. Meer iconisch kun je het niet krijgen, als je kijkt naar de coole straatgevechten en -achtervolgingen en dat soort leuke dingen. Maar veel van de film zal zich afspelen in de ruimte. Net als met de inspiratie door andere genres zijn er hier en daar elementen te zien," aldus de Marvel Studios-baas.

Anna Boden en Ryan Flecks Captain Marvel, ook met Ben Mendelsohn (slechterik), Jude Law (Dr. Walter Lawson / Mar-Vell) en Gemma Chan (Minn-Erva / Doctor Minnerva), verschijnt op 6 maart 2019 in de bioscoop.



NieuwsFilm

meest populair