Shia LaBeouf geeft 'Transformers' een trap na

Noooo, nooo, noooo....

Voor wie Shia LaBeouf nog een beetje voor de geest kan halen, weet dat hij vooral bekend werd door zijn aandeel in drie Transformers-films. De acteur zelf heeft eerder laten weten met weinig plezier op die periode terug te kijken. Om dit te onderstrepen gaf hij recent een nieuwe trap na.

In gesprek met Esquire zei LaBeouf, pas 31 jaar oud en stinkend rijk geworden aan de films, dat Transformers-films niet relevant voor hem voelden:


"Mijn bezorgdheid bij die films was dat ze niet relevant voelden. Ze voelden enorm gedateerd. Je denkt aan die verhalen als Easy Rider en Raging Bull en De Niro en Scorsese en Hopper, en je vindt er een waarde in. Ondertussen jaag je op Energon-kristallen. Het is erg moeilijk om te doen wat je doet als het voelt alsof het 't tegengestelde is van je doel op deze planeet."


Ergens is het natuurlijk wel te begrijpen dat LaBeouf de films niet zo hoog op zijn lijstje heeft staan, want de meeste onder ons zullen het er al snel over eens zijn dat de Transformers-films inhoudelijk gezien weinig te melden hebben. LaBeouf lijkt echter wel te laten doorschemeren dat hij nog steeds geen zin heeft om terug te keren in blockbusters. En hij doet een beetje denken aan Christopher Eccleston die zich recent ook flink negatief heeft uitgelaten over zijn aandeel in de grote Hollywood-producties.

LaBeouf zagen we onlangs nog in de sportbiopic Borg McEnroe en in 2014 in de oorlogsfilms Fury.



NieuwsFilm

meest populair