Algemeen

Scorseses 'The Irishman' kost maar liefst $175 miljoen

Dat loopt flink op.

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FILMTOTAAL is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FILMTOTAAL. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FT

door Bram de Groot om 16:43 in Algemeen
Dat Netflix enorme ambities heeft mag ondertussen duidelijk zijn. Er worden al kwaliteitsseries afgeleverd en er verschijnen ook steeds meer grote speelfilms op de streamingdienst. Nog dit jaar of anders in 2019 verschijnt er zelfs een film van Martin Scorsese en deze blijkt maar liefst $175 miljoen te kosten.

Het budget van de misdaadfilm The Irishman lijkt sinds de start van de opnames te zijn verdubbeld. Netflix kan de kosten van de hereniging van de Godfather en Heat-acteurs Robert De Niro en Al Pacino ongetwijfeld betalen, al is dit natuurlijk wel een enorme investering.

De tot op heden duurste productie is het wisselend ontvangen Bright. Deze film kostte zo'n $90 miljoen om te maken. Die film werd volgens analisten door zo'n 11 miljoen Noord-Amerikanen bekeken in het "eerste weekend". Mocht dit kloppen, dan staat dat gelijk aan zo'n $100 miljoen omzet aan de bioscoopkassa's.

Ook met rollen voor Joe Pesci, Harvey Keitel, Anna Paquin, Bobby Cannavale, Ray Romano, Stephen Graham, Domenick Lombardozzi, Jesse Plemons en Jack Huston zal The Irishman ongetwijfeld binnen een jaar online gaan op Netflix.

10 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Thiver

Avatar

Bram de Groot "De tot op heden duurste productie is het wisselend ontvangen Bright. Deze film kostte zo'n $90 miljoen om te maken. Die film werd volgens analisten door zo'n 11 miljoen Noord-Amerikanen bekeken in het "eerste weekend". Mocht dit kloppen, dan staat dat gelijk aan zo'n $100 miljoen omzet aan de bioscoopkassa's. "

Met als grote verschil dat Netflix niets verdient aan dergelijke kijkcijfers. Dit platform werkt niet zoals YouTube (waar contentmakers betaald worden naar de hoeveelheid views) of reguliere televisie (waar de kijkcijfers invloed hebben op de reclameblokken tijdens en rondom de programma's) en de enige bron van inkomsten zijn betalende abonnees. Ik vind het moeilijk voor te stellen dat dat zoveel geld oplevert, dat Netflix dit soort enorme budgetten kan ophoesten.

Da Villain

Avatar

En dan vraag ik me af: waarom is zo'n budget nodig? Met de helft minder kan je ook een prachtfilm afleveren.

nicolaas1982

Avatar

Het heeft ook te maken met aandelen! Hoe beter films het doen hoe meer abonnementen er worden afgesloten en hoe meer investeerders eropaf komen! Ze zullen er echt wel wat aan verdienen!
Ze zijn iig erg goed bezig!

Akke Moeka Hara

Avatar

Zoals ik al eerder zei heeft Scorsese, Netflix gewoon genaait, eerst zeggen dat het je met 100 mil lukt, en dan halfverwege “oh ik heb nog een 100 miljoen nodig, zou zonde zijn om dat nu niet te investeren in mij project, en doe je dat niet dan lever ik gewoon een slechte film af”
Gewoon simpel schaakspel van Scorsese, en verwacht niet teveel.
Denk een Battlefield Earth flop.

EntertainmentWatcher

Avatar

Dat ie maar in de bios komt en op schijf. Niet iedereen heeft of wil dat vreselijke Netflix. Zo duur en dan niet in de bios?????

benjamin

Avatar

Nu Bright wordt aangehaald:

Luukse

Avatar

Gelukkig maakt het niemand echt uit wat jij denkt Akke

Ed Crane

Avatar

Hahahaha, $175 miljoen! Is Netflix me effe genaaid door Scorsese.

Laat me raden, die $175 miljoen zul je er niet aan afzien.

Ed Crane

Avatar

Thiver "Met als grote verschil dat Netflix niets verdient aan dergelijke kijkcijfers. Dit platform werkt niet zoals YouTube (waar contentmakers betaald worden naar de hoeveelheid views) of reguliere televisie (waar de kijkcijfers invloed hebben op de reclameblokken tijdens en rondom de programma's) en de enige bron van inkomsten zijn betalende abonnees. Ik vind het moeilijk voor te stellen dat dat zoveel geld oplevert, dat Netflix dit soort enorme budgetten kan ophoesten."

Word, totaal onzinverhaal van Netflix om het eigen succes kunstmatig op te blazen; iedereen kan toch bedenken dat het kant nog wal raakt, geen idee waarom FT dat overneemt.

nieuwslaatste nieuws