Scorseses 'The Irishman' kost maar liefst $175 miljoen

Scorseses 'The Irishman' kost maar liefst $175 miljoen

Dat loopt flink op.

Dat Netflix enorme ambities heeft mag ondertussen duidelijk zijn. Er worden al kwaliteitsseries afgeleverd en er verschijnen ook steeds meer grote speelfilms op de streamingdienst. Nog dit jaar of anders in 2019 verschijnt er zelfs een film van Martin Scorsese en deze blijkt maar liefst $175 miljoen te kosten.

Het budget van de misdaadfilm The Irishman lijkt sinds de start van de opnames te zijn verdubbeld. Netflix kan de kosten van de hereniging van de Godfather en Heat-acteurs Robert De Niro en Al Pacino ongetwijfeld betalen, al is dit natuurlijk wel een enorme investering.

De tot op heden duurste productie is het wisselend ontvangen Bright. Deze film kostte zo'n $90 miljoen om te maken. Die film werd volgens analisten door zo'n 11 miljoen Noord-Amerikanen bekeken in het "eerste weekend". Mocht dit kloppen, dan staat dat gelijk aan zo'n $100 miljoen omzet aan de bioscoopkassa's.

Ook met rollen voor Joe Pesci, Harvey Keitel, Anna Paquin, Bobby Cannavale, Ray Romano, Stephen Graham, Domenick Lombardozzi, Jesse Plemons en Jack Huston zal The Irishman ongetwijfeld binnen een jaar online gaan op Netflix.



NieuwsFilm

meest populair